maanantai 16. marraskuuta 2015

Kinuski-piparihyydykekakku

Tällainen kakku on pyöriny mielessä jo niin pitkään, että oli pakko päästä se toteuttamaan! :D Tämä kakku matkusti kummitätini 50-vuotissynttäreille viikonloppuna, joten pääsin onneksi itsekkin herkuttelemaan ;)

Kyseessä on siis nimensä mukaisesti ihana piparkakun makuinen hyydykekakku, jossa pohjana on piparkakkuja ja päällä kinuskikiille. Mikäpä olisi sen ihanampi ja jouluisempi yhdistelmä! ♥ Ensi kerralla lisään vielä piparkakkutäytteeseen piparirahkan lisäksi vähän piparkakkumaustetta :)

Tämä resepti on yhdistelmä Kinuskikissan kinuskipipari-kakusta, sekä Kyökkipiika Katin piparihyydykekakusta. Kurkatkaa ihmeessä myös molemmat reseptit linkkien takaa :) Hauskana vinkkinä esimerkiksi Kinuskikissan reseptissä kakku on tehty piparinmuotoiseen vuokaan.


Kinuski-piparihyydykekakku

Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g margariinia

Piparkakkutäyte:
 4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g piparirahkaa
(piparkakkumaustetta)

Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria


Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa tai mikrossa, ja lisää joukkoon piparimurska. Levitä seos irtopohjavuoan (24 cm) leivinpaperoidulle pohjalle kevyesti painellen. Vuoan reunoille kannattaa laittaa reunakalvo, leivinpaperia tai öljytä reunat kevyesti.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista samoilla vispilöillä toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, ja lisää piparkakkumaustetta halutessasi.

Mittaa kattilaan 1 rkl vettä. Kuumenna kunnolla kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kuplivan kiehuvaksi samalla sekoittaen, mutta keittää ei sen enempää tarvitse. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.

Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua.

Anna hyytyä mielellään yön ylitse.

22 kommenttia:

  1. No voi piru, pitääkö tätäkin testata?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielettömän ihana! Kiitos! Sulla on kyllä just meidän maun mukaisia herkkuja ��

      Poista
    2. Oi miten ihanaa kuulla että tykkäsit, ja kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi! :) Hyvää ja onnellista uutta vuotta! ♥

      Poista
  2. Todella upean näköinen kakku! Joku jouluinen hyydykekakku pitäis tehdä. Tässä on kyllä yksi erittäin hyvä vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Suosittelen tätä kakkua kyllä ehdottomasti, ajattelin itse tehdä tätä uudestaan jouluksi :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku! Onko tuo ihan kermavaahtoa tuossa kakun päällä koristeena?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Aivan ihana kakku tää olikin ♥ Ja ihan kermavaahtoa on nuo pursotukset joo :)

      Poista
  4. On kyllä herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku! Ja niin kauniit nuo koristeena olevat piparit! :D

    VastaaPoista
  5. Ihanaisia leivonnaisia löytyi Instasta. Oli pakko tulla tänne blogiinkin kurkkimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon! ♥ Ihanaa että tulit myös tänne kurkistamaan! :)

      Poista
  6. Ihana blogi sulla ja upea tuo kakku! ♥

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää on ihan huikeen ihana kakku, suosittelen ehdottomasti! :)

      Poista
  8. Nam! Onnistuiskohan tämä pakastaa? Ja tarjoilupäivänä tekis tuon kinuskikiilteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti! :) Pienenä vinkkinä sanoisin, että kannattaa silloin tarjoilupäivänä tehdä se kinuskikiille vasta kunnolla sulaneen kakun päälle! Jäinen kakku saattaa jähmettää kinuskin samantien kaataessa, jolloin se ei levity tasaiseksi :)

      Poista
  9. Satunnainen vierailija9. joulukuuta 2015 klo 13.03

    Tämä on aivan uskomattoman ihana, kiitos ohjeesta. Pohjaan laitoin Bastogne keksejä, mutta muuten tein ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihanaa kuulla että tykkäsit, iso kiitos kommentistasi! :) Ja Bastogne-keksit sopii tähän varmasti loistavasti myöskin, nam! Mukavaa joulun odotusta sinulle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥