torstai 1. helmikuuta 2018

Suklaahippu-kuppikeksit

Jälleen uusi suklaahippukeksi-resepti! ♥ Koska eihän mikään vaan voi olla parempaa?

Nämä ovat ihanan erilaisia cookieita, sillä nämä paistetaan muffinssipellillä. Tällöin saa tehtyä todella paksuja, meheviä ja todella suklaisia keksejä.

Tässä(kin) reseptissä on todella tärkeää, ettet paista keksejä liian kauan! Niiden pitää olla vielä hieman raakoja uunista otettaessa, jotta rakenteesta tulee täydellinen. Tätä ei vaan voi korostaa liikaa, se on se salaisuus. Toinen asia, jota ei kannata ohittaa, on taikinan pitäminen jääkaapissa ennen paistoa. Se on vähintään yhtä tärkeää kuin se, ettet koskaan laita keksejä uuniin kuumalle muffinssipellille, vaan aina kylmälle.

Älä myöskään lisää jauhoja enempää kuin ohjeessa sanotaan. Taikina saattaa olla pehmeää valmiina, mutta siksi sen pitääkin antaa jähmettyä jääkaapissa ennen paistoa.

Jos olet yhtä rakastunut pehmeisiin suklaahippukekseihin kuin minä, kokeile ihmeessä näitäkin ♥

Resepti bongattu Wicked Sweet Kitchen -blogista.


Suklaahippu-kuppikeksit (20-24 kpl)

170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g sokeria 
1 kananmuna
250 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
125 g valkosuklaata
125 g tummaa suklaata (45% kaakaota)

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi valkosuklaa ja tumma suklaa karkeasti veitsellä. 

Voitele ison muffinssipellin kolot huolellisesti tai laita muffinssivuoat koloihin. 

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa. Laita sivuun.

Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja hieno sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee sähkövatkaimella aikaa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kananmuna, ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja suklaarouheet sekaan, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi lastalla.

Anna taikinan olla jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja, ja laita muffinssipellin koloihin. Älä litistä!

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 7-11 minuuttia, riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet aavistuksen väriä, mutta ne ovat vielä pehmeitä. Älä paista liikaa.

Anna jäähtyä pellillä hetki, ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput kekseistä.

14 kommenttia:

  1. Oih..miten herkullisen näköisiä♥ Kiitos reseptistä,näitä pitää kyllä kokeilla:) Mukavaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Kokeile ihmeessä 👍 Mukavaa helmikuuta sullekkin! 😊

      Poista
  2. Siis apua miten ihanan näköisiä! Tämä resepti pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Nää on ihan huippuhyviä, laita ihmeessä resepti talteen 😍

      Poista
  3. Näitä on PAKKO kokeilla 😋 Instassa jo kuola valui, kun katselin sun herkullista kuvaasi 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! 😄 Ja siis kannattaa kokeilla, mä ainakin tykkäsin ihan tosi paljon 😍👍

      Poista
  4. Taikinasta tuli todella jäykkää, tein grammojen mukaan. Taikina oli ihan muruista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi 😊 Onpa harmi juttu! Oon saanut paljon viestejä, joissa monet ovat näitä testanneet ja onnistuneet ongelmitta.

      Muruisuudesta ei kyllä tule muuta mieleen, kuin että jauhoja olisi liikaa. Ja ehkä jos vaahdotettava rasva on ollut liian kovaa, niin se saattaisi vaikuttaa. Itse teen joskus niin, että lopuksi vielä käsin nopeasti painelen taikinasta tasaisen. Vaivata ei kuitenkaan saa. En kyllä muita syitä osaa lähteä sanomaan, jos olet kuitenkin varma että vaakasi näytti oikein? 😊 Ja että kananmuna tuli varmasti mukaan?

      Kiinnostaisi kovasti kuulla millainen lopputulos oli? 😊

      Poista
  5. Juuri tein näitä ja tuli kyllä tosi hyviä!!!! Voikohan näitä pakastaa? Vai miten hyvin säilyvät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että tykkäsit, kiitos viestistäsi! ❤ Nämä ovat kyllä aivan ihania 😍 Voi varmasti pakastaa! Säilyvät kyllä muutaman päivän, mutta tietysti parhaimmillaan ovat vasta leivottuina ja sitä seuraavana päivänä. Suosittelen siis pakastamaan, jos pidempään on tarvista säilyttää! 😊

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Varmasti teen toistekin��

      Poista
  6. Kuulostaa herkullisilta!! Suussa sulavilta! Nam! Entä jos ei ole muffinsipeltiä. Onnistuuko tavallisissa muffinssi vuoissa? Paperisissa siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ En ole itse kokeillut tehdä ilman muffinssipeltiä, mutta voisin kuvitella näiden onnistuvan ilmankin 😊 Ainakin jos on tarpeeksi jämäköitä ja paksuja muffinssivuokia, ihan ohuimpiin en välttämättä lähtis tekemään. Tuon pellin etuna on se, että se pitää ainakin varmasti ne muodossaan ja varmistaa että ne lähtevät kohoamaan ylöspäin. Mutta tosiaan, mikseivät onnistuisi ilmankin 😊 Jos kokeilet joskus, niin kerro ihmeessä miten kävi! 😄👍🏻

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥