Sivut

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Salted caramel cheesecake -piirakka

Tässäpä aivan ihana juustokakku kinuskikuorrutteella ja sormisuolalla ♥ En edes keksi millä sanalla tätä vois tarpeeks hyvin kuvata, lyhyessä yksinkertaisuudessaan tää oli ehkä parasta ikinä ♥

Reseptistä suuri kiitos Wicked sweet kitchen.


Salted caramel cheesecake -piirakka

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


53 kommenttia:

  1. Voi namskis mikä ohje! Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihan täydellisen näköinen herkku! ♥ Pitäis kyllä testata! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon, täydellinen se myöskin oli! ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla ;)

      Poista
  3. Ihanan näköinen piiras. Tuota suolakaramellia on pitänyt jo pitkään testata. Tämä kyllä menee kokeiluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää on niiiiiiin ihanaa ♥ Mulla on itse asiassa taas juurikin tämä piirakka jääkaapissa odottamassa syömistä, niin hyvää se on! :D

      Poista
  4. Aivan kertakaikkiaan herkullista! Hieman tuunasin tein pohjan pipareista ja lisäsin mustikoita juustoseokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että tykkäsit! ♥ Ja siis aivan ihana jouluinen tuunausidea! Pitääpä tehdä joskus itsekkin :)

      Poista
  5. Tämä on kyllä niiiin to do-listallani... Aivan ihanan näköistä ja kuuloista! En ole kyllä uunissa paistettavia juustokakkuja koskaan tehnyt... No tässä olisi ensimmäinen kokelas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Ja ihan ehdottomasti kannattaa kokeilla sekä tätä että muitakin uunissa paistettavia juustokakkuja :) Tämä on ihan ehdoton suosikkikakku meillä! Jos ei keksi mitä muuta leipois, niin se on aina melkein poikkeuksetta tämä kakku :D

      Poista
  6. Kiitos hyvästä ohjeesta!Sormisuolaa ei ollut joten lisäsin merisuolakiteitä,niitä pienempiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, kiitos paljon kommentistasi! :) Ja hyvä että löytyi sitten vaihtoehto, vaikkei sormisuolaa ollutkaan! Mulla ei oo kanssa koskaan ennen ollu kaapissa sormisuolaa ikinä, kunnes löysin nämä salted caramel -leivonnaiset. Nyt sitä suolaa on löydyttävä kaapista kertakaikkiaan aina :D

      Poista
  7. Tätä voisi kokeilla vaikka maustetusta tuorejuustosta ja muunnella sen mukaan esim.appelsiinituorejuusto ja appelsiinimehu jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Tämä resepti on monenlaiseksi muunneltavissa! :)

      Poista
  8. Tein juustokakun, se oli todella hyvää ja helppotekoinen. En tiedä kaipaako se välttämättä sormisuolaa päälleen, mutta laitoin hieman. Ensikerralla teen päälle kaksinkertaisen annoksen kinuskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että kokeilit ja tykkäsit! :) Tämä ei tosiaan ole mitenkään vaikea tehdä. Ja eipä tuota sormisuolaa välttämättä tarvitse, huippuhyvää tää on ilmankin :) Itse kuitenkin tykkään siitä niin paljon, että laitan sitä aina ♥ Kaksinkertainen kinuski kuulostaa myös loistavalta idealta ;)

      Poista
  9. Vinkkejä sitruunan mehun korvaamiseen jos on sitrusallergia? Vai meneekö kokonaan ilman? :)

    VastaaPoista
  10. 10 minuuttia kinuskista tulikin toffeeta:) Muuten herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! No onneks toffeekin on hyvää ;)

      Tuo kinuskin keittoaika vaihtelee kyllä niin paljon, mahdotonta sanoa tarkkaa aikaa :) Riippuu niin paljon kattilasta, hellasta, kiehumisvoimakkuudesta ja kinuskin keittäjästä. Mutta ihanaa jos muuten tykkäsit! :)

      Poista
  11. Onnistusko, jos käyttäis valmista kinuskikastiketta? �� entä maissitärkkelyksen tilalle perunajauho?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tekis tätä valmiista kinuskikastikkeesta. Sen rakenne ei vastaa tähän keitettävää kinuskia. Eikä varsinkaan maku, itse keitetty on niin paljon parempaa ♥ Mutta maissitärkkelyksen voi kyllä hyvin korvata perunajauhoilla! :)

      Poista
  12. Käviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?

    VastaaPoista
  13. Käviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En korvais tässä kakussa kinuskia sillä. Itse keitetyn kinuskin ihana maku on tässä juuri se juju! ❤ Tokihan kaikkea voi kokeilla, mutta mun suositus on että ei kannata korvata :)

      Poista
  14. Meneekö jähmettymisessä yön yli, vai ehtisikö saman päivän aikana tarjoilupöytään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehtii kyllä samana päivänä! Yön ylitse odottaminen parantaa vaan makua, kun kakku saa vetäytyä rauhassa :)

      Pisin aika tämän kakun kanssa menee paistamisen jälkeen jäähtyessä, eli itse tekisin tämän aamulla jos samana päivänä tarjoaa. Kinuski kannattaa laittaa vasta huoneenlämpöiseksi jäähtymisen jälkeen, ja sen jälkeen pitää ehdottomasti odottaa vielä että kakku on täysin jääkaappikylmä -tämä on tärkeää. Muutoin ei tartte odotella sen paremmin! :)

      Poista
  15. Siis ou mai gaad!! :D Tein tätä eilen ja oli aivan super hyvää!! Resepti menee samantin luottoreseptien arkistoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tää on todellakin ihan parasta! :) Ihanaa että säkin tykkäsit! ♥

      Poista
  16. Vaikuttaa herkulliselta. Aineet hankittu ja testaamaan. Voiko kakun pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, vastaus tulee varmaan liian myöhään kun nyt vasta huomasin kommenttisi! Mutta siis tää on todellakin aivan ihana piirakka! :) Kyllä voi pakastaa, ainakin ilman kinuskia. Ehkäpä myös kinuskin kanssa, mutta sitä en uskalla luvata kun en ole itse kokeillut :) Mutta varminta on pakastaa pelkkä kakku, ja tehdä kinuski päälle sulamisen jälkeen. Ja sormisuola aina vasta juuri ennen tarjoilua :)

      Poista
  17. Hei. Kauanko kakku mielestäsi säilyy jääkaapissa? Joulukiireissä yritän tehdä mahdolliset valmiiksi ajoissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tää säilyy kyllä aika hyvin ja maku vain paranee vanhetessaan, mutta en lähtis silti säilyttämään yli 4-5 päivää. Varsinkaan jos on pitkiä aikoja huoneenlämmössä tarjolla. Mutta jos jouluaattona aikoo syödä, niin hyvin voi kyllä jo perjantaina tehdä 😊 Aiemmin en kyllä tekisi. Mutta en usko, että tästä kovin paljoa jää säilytettäväks ees, kun on niin hyvää 😉😍

      Poista
  18. Heippa! Ihana resepti! Kuinka monelle tästä riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä yks parhaista kakuista mitä tiedän 😍 Ja riippuu aika paljon onko muuta tarjolla. Meillä ei riitä kovin monelle, koska tää on niin hyvää että syödään valtavia paloja 😂 Mutta sanoisinko 8-12 hlöä arviolta 😊

      Poista
  19. Todella hyvä ja helppo kakku. Käytin valmisra kinuskia tölkistä tosin. Meni luottoreseptiksi heti!

    VastaaPoista
  20. Voiko tän tehdä kakku irtopohjavuokaan? Tulossa pari suolasta piirakkaa, niin ei oikein vuoat riitä. :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, nyt tulee vastaus todella jälkijunassa! :( Mulla on alkukesästä asti ollut blogissa joku ongelma, jonka takia en ole saanut uusista kommenteista ilmoitusta sähköpostiin ollenkaan. Tämä korjaantui ihan vasta tänään. Pahoittelut tuhannesti, ettet saanut vastausta ajoissa ♥ Vastaan kuitenkin, jos siitä vaikka on jollekkin toiselle hyötyä, että tämän voi hyvin tehdä tavalliseen irtopohjavuokaan :)

      Poista
  21. 32*22 vuoka.... mahtuiskohan 1,5 kertasena 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm. Tää tehdään 24-senttiseen vuokaan normisti, sen pinta-ala on noin 452 cm2. Tuon sun vuokasi pinta-ala taas on 704 cm2. 704/452 = 1,55. Eli tuo 1,5-kertainen vois hyvinkin olla sopiva 😊 Mutta kokemusta ei tosiaan ole, eli en silti varmaks uskalla luvata! 😄

      Poista
  22. Minä en ole tätä koskaan tehnyt. Minkähän takia.... asia pitää pikaisesti korjata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö! 😄 Haha kannattaa tosiaan korjata se asia pian, koska tää on ihan parasta 😍

      Poista
  23. Ihana ohje...teen jo ainakin kolmatta kertaa tätä herkkua.Ja muitakin ohjeita olen kokeillut tästä sinun blogista.Tosi kivoja ohjeita!��

    VastaaPoista
  24. Onnistuuko tehdä tavalliseen irto pohjavuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelut, kun vastaus on kestänyt, en ole jostain syystä saanut tästä viestistä sähköposti-ilmoitusta. Mutta siis onnistuu kyllä myös tavallisessa irtopohjavuoassa! 😊👍🏻

      Poista
  25. Liian hyvää 😔. Nyt ystävät pyytävät tekeen tätä aina 😉🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että oot tykännyt ja ystäväsi myöskin! 😄 Tää todellakin on ihan liian hyvää 😍😍

      Poista
  26. Aivan täydellinen pyhäkakku,ja niin helppo ja nopea tehdä .👍😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥