Sivut

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Pieni glögi-valkosuklaajuustokakku

Jos rakastat glögiä ja haluat tehdä jouluksi ihanan kakun, niin tää on just sulle ♥ Tää oli ihan huippuihanaa, mä tykkäsin niin paljon ja niin tykkäs kaikki muutkin, jotka tätä maistoivat! Jopa ihmiset jotka eivät glögistä muutoin välitä, ihastuivat tähän kakkuun. Tässä yhdistyy pehmoinen piparipohja, samettinen valkosuklaamousse ja ihanan mausteinen glögikiille -ihan täydellistä! :)

Kiilteeseen kannattaa käyttää nimenomaan tiivistettä, jos haluaa tarpeeksi voimakkaan maun. Voit maistaa glögiä lusikalla hieman ennen liivatteiden lisäämistä ja laimentaa halutessasi lisää, kunhan huolehdit että kokonaismäärä on koko ajan tasan 2 dl.

Huom! Tämä resepti on pieneen 17 cm irtoreunavuokaan tehty. Jos haluat isomman kakun, tee tämä tuplana. Alkuperäisessä reseptissä on kaksinkertaiset määrät, ja sen sanotaan riittävän 22-senttiseen vuokaan.

Resepti hieman muunneltuna Maku-lehden Meillä kotona -blogista.


Glögi-valkosuklaajuustokakku

Piparkakkupohja:
100 g piparkakkuja (mielellään pehmeitä itse tehtyjä)
50 g voita

Valkosuklaamousse:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g philadelphia-tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
½ dl tomusokeria (tai Mulled wine -makutomusokeria)
½ tl aitoa vaniljasokeria
2 kpl liivatelehtiä
1 rkl sitruunamehua

Glögikiille:
1½ dl glögitiivistettä (esim. Marli)
½ dl vettä
2 liivatetta

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi, ja sekoita siihen piparimuru. Öljyä ja tomusokeroi kevyesti 17-senttinen irtoreunavuoka. Vaihtoehtoisesti voit suihkuttaa vuoan sisäpinnat kauttaaltaan vuokaspraylla, ja tomusokeroida sitten. Kopistele ylimääräinen tomusokeri pois. Aseta vuoka suoraan tarjoilualustalle. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa: Pingota tällöin leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.

Painele keksimuru vuoan pohjalle. Älä painele kuitenkaan liian tiiviisti, jotta pohjasta ei tule kovaa.

Valmista seuraavaksi valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa sillävälin kerma pehmeäksi vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto ja vatkaa se varovasti tasaiseksi kermavaahdon sekaan. Paloittele valkosuklaa ja sulata se varovasti esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaa kermavaahto-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Kuumenna kattilassa sitruunamehu kiehuvaksi, ja nosta pois liedeltä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateseoksen jäähtyä pieni hetki. Kaada ohuena nauhana moussen sekaan koko ajan kevyesti vatkaten. Kaada piparipohjan päälle ja tasoita pinta. Massa on melko paksua, joten ennen tasoittamista voit lusikalla painella sitä vuoan reunoja vasten, jotta reunoista tulisi sileät ja jotta glögikiille ei lähtisi valumaan reunojen välistä.

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa ½ dl valmista glögiä kattilaan, ja laita loput sivuun. Kuumenna glögi kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Sekoita lusikalla liivateseokseen sivuun laittamasi loput  1½ dl glögiä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se valkosuklaamoussen päälle.

Hyydytä yön ylitse jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja jouluinen kakku!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Tästä tuli kyllä ehkä uusi joulukakkusuosikkini 😍👍

      Poista
  2. Ihanan jouluinen koristelu! Hyvää joulun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa jos jouluinen tunnelma onnistui! ❤ Ja kiitos samoin hyvää joulun jatkoa 😊

      Poista
  3. Yritin painella massaa reunoja vastaan, mutta kiille lähti silti valumaan reunan välistä. Joku jippo näiden onnistuneiden glögikakkujen tekijöillä täytyy kyllä olla��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ompa harmi! :( Pystyikö kakkua syömään silti vai valuiko se kaikki kiille pois?

      Se massa täytyy painella ihan tosi tarkasti sitä reunaa vasten, koska se lähtee pienestäkin kolosesta valumaan. Mutta niin olit varmasti tehnytkin 😊

      Mitähän muita jippoja tulis mieleen. 😄 Ainakin sen hyydykeosan pitää olla ihan tosi kunnolla hyytynyt ennen päällisen tekemistä. Ja annoithan sen kiilteen jäähtyä ennen kaatamista? Ja myös kiille oli kunnolla jähmettynyt ennen irroittamista? Ja käytitkö reunakalvoa vuoan ja kakun välissä? Sen kanssa oon itsekkin mehukiilteen saanut valumaan välistä, vaikka luulin painelleeni massan hyvin reunoille. Itse käytän aina pelkkää irtoreunavuokaa öljyttynä ja tomusokeroituna. Mutta voi se varmasti just valua, vaikka tekis niinkin.

      Hankala pulma! Jos se kiille hyytyi kuitenkin siihen päälle, mutta valui ennen sitä vähän sinne reunoille, niin en keksi kyllä muuta kuin että sitä olisi vaan vielä enemmän pitänyt painella. Sitä saa aika ronskisti painella niitä reunoja kohti useammankin kerran ja samalla hötkytellä vähän.

      Toivottavasti sun seuraava glögikakkusi onnistuu, pidän peukkuja! 👍 Hyvää uuttavuotta! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥