Sivut

maanantai 18. elokuuta 2014

Amerikkalaiset suklaahippukeksit, eli chocolate chip cookies ♥

Vuosikausien etsintä on vihdoin päättynyt:

parhaimmat suklaahippukeksit IKINÄ ovat vihdoin tässä! :D

(Päivitys 30.12.2017: Vielä näitäkin parempien suklaahippukeksien resepti täällä!)

Tää sama ilmiö on tapahtunut kerran aikaisemmin, löytäessäni reseptin mustikkamuffinsseihin kanelicrumblella. Se on se rakkaus ensisilmäyksellä! ♥ Se, kun löytää niin uskomattoman hyvän reseptin että tietää että nyt se on tässä, ohje mitä tulee käyttämään koko loppuelämänsä. Nää keksit on niin täydellisiä, etten edes tiedä miten niitä kuvailisi niin että kuvaus kertoisi kaiken! :D

Nää on juuri sellaisia isoja ja pyöreitä, täydellisen pehmeitä, meheviä, sisältä täyttä suklaata (kts. alin kuva), ym ym, niin täydellisiä ettei sanat pysty kertomaan! ♥
Harmi ettei blogin kautta pysty laittamaan maistiaisia teille :(

Ja näiden täydellisyyden salaisuus on se, että näitä ei tosissaan saa paistaa liian pitkään!!! Nää jätetään aivan pehmeiksi, ja ne saa saada väriä vain aivan pikkuhitusen. Sitten kun ne jäähtyvät, rakenne on ihan täydellinen. Tarkempi ohje löytyy reseptistä. Itse tuijotin uunin edessä näitä ihan koko paistoajan, etteivät vaan saisi väriä melkein ollenkaan :D Ja muotoiluvaiheessa ne pitää tosiaan jättää palloiksi. Itse tuota kohtaa vähän epäilin, mutta totta se oli: pallot painuivat ja levisivät paistuessaan itsekseen uunissa juuri täydellisen litteän muotoisiksi. Keksitaikinan laittamista jääkaappiin ei kannata myöskään ohittaa, sillä jos taikina on liian lämmintä ja pehmeää, keksit levähtävät uunissa liikaa. Kuumalle pellille ei tietysti myöskään saa keksejä laittaa paistumaan, vaan aina kylmälle.

Ohjeen löysin googlaamalla, ja se on peräisin Wicked sweet kitchen -blogista. Jättimäiset kiitokset siis sinne, ehdottomasti maailman paras suklaakeksiohje! :) Kannattaa ehdottomasti kurkata tuon linkin taakse ennen kuin näitä alkaa tekemään, sieltä löytyy todella hyvät kuvalliset ohjeet näiden tekemiseen sekä muita hyviä vinkkejä!

Alkuperäinen englanninkielinen ohje löytyy Sally's Baking Addiction -sivustolta.

 
Amerikkalaiset suklaahippukeksit
(noin 30 kpl, noin 6 cm leveitä keksejä)

170 g huoneenlämpöistä voita
1 4/5 dl (150 g) fariinisokeria
3/5 dl (50 g) sokeria
1 kananmuna huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl (250 g) vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
3 dl (250 g) karkeasti rouhittua suklaata

1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.

2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5 minuuttia.

3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.

4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta (noin 28 g taikinaa/pallo) ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä, vaan jätä palloiksi!

6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Älä jätä jäähtymään kuumalle pellille, jotta eivät jälkikypsy liikaa. Paista loput keksit. Tarjoile heti! Säilytys huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.

23 kommenttia:

  1. Oi nam, kuulostaa niin hyvältä! Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla pian! Ne mustikkamuffinsit joista puhuit on muuten nykyään yhtiä mun lemppareita. Teen niitä aina joka paikkaan ja kaikki aina tykkää niistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! :) Aivan ihania olivat kyllä, oon niin ikuisuuden metsästäny sitä täydellistä suklaahippukeksien ohjetta, ja kyllä se on nyt tässä <3

      Ja tosi ihanaa kuulla, mahtavaa! :D Ne mustikkamuffinssit on mun ehdottomia suosikkeja kans, kiva että muutkin on tykänneet!! :)

      Poista
  2. Näyttää todella hyvältä, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Niin kuin eräs 10vee sanoisi: Eeppisen hyvän näköisiä! :)

    VastaaPoista
  4. mihin sitä nyt vastailis :DD vaikka tähän postaukseen. Joo puolen vuoden talouskoulun kanssa kävin! vähä siivoiltii ja vaatteita väsäiltiin samalla mut olis ruuanlaittoa ja juhlakurssia ja kaikkea kivaa <3

    Oli hyviä noi velvetit! mutta tosiaan en ymmärrä kun joka muffinseihin tungetaan toi kuorrute, avikka se hyvää onkin nii ei muffinsi maistu alta miltään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep talouskoulu oli kyllä ihan huippu! :)

      Ja totta, oon kyllä samaa mieltä että ei kaikkiin muffinsseihin sitä kuorrutetta tartte :)

      Poista
  5. Otin juuri ensimmäisen pellillisen uunista ja keksit ei levinny yhtä paljon kuin kuvassa...vaihdoin kyllä fariinisokerin muscovado sokeriin, voisiko vaikuttaa asiaan? Tosi hyviä tuli kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ompa harmi! Mutta kiva että tuli hyviä kuitenkin! :)

      Hmmm vaikea sanoa. Onhan muscovado toki aika kosteeta, mutta niin on kyllä fariinisokerikin. Toinen mikä tuli mieleen että olisko jauhoja voinu olla hitunen liikaa? Tai sitten tietysti voi vaikuttaa jos on tehnyt isompia palloja, itselläni tällä ohjeella tuli aika tarkalleen tuo 30 kpl :) Tai sitten jos innostut toisen kerran tekemään, niin kyllä näitä tietysti voi litistää hieman ennen uuniin laittamista :) Muuta en nyt kyllä keksi äkkiseltään mistä vois johtua :)

      Poista
  6. Tämä ohje menee kyllä seuraavalla kerralla kokeiluun. Sen verran hyvin sait sitä kehittyä :) Itse olen kovasti pitänyt yhdestä cookie-reseptistäni, jonka löysin netistä kaivamalla ja johon ripotellaan päälle hiukkasen suolaa. Saa nähdä, että onko tästä vastustajaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti, nää oli ihan superhyviä ja ihanan pehmosia <3 Toivotaan että on vastustajaksi ;)

      Ja oi kuulostaapa ihanalta cookiet mihin ripotellaan suolaa! Mä tykkään ihan hirveesti esim. kinuskin ja suolan yhdistelmästä :) Takuulla superhyviä keksejä!

      Poista
  7. Tein näitä gluteenittomana soija ja perunajauhoilla. Toimi hyvin ja tuli maukkaita. Ohjeen käyttömukavuuden kannalta tosin olisi parempi jos mitat olisi grammoina noiden outojen desimäärien sijaan. Muuten hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että onnistuivat niinkin, kiitos vinkistä! :) Ja joo mä oon ihan samaa mieltä, että olis helppokäyttöisempi ohje jos olisivat grammoina! Joutuu ihan ihmeellisiä desimääriä ottamaan :D Mutta kiva että tykkäsit joka tapauksessa! :)

      Poista
    2. Mitat löytyvät lukijavihjeen ansiosta nyt grammoinakin reseptistä! :)

      Poista
  8. Testattu :D Parhaita mitä olen koskaan tehnyt ja minäkin olen monia ohjeita kokeillut. Aivan ihania, nams. Tekovaiheessa meinas mennä hermo kun mittasin sokereita. Kai ne suunnilleen meni oikein :D 3/5 dl ja 1 4/5 dl meinas olla liikaa mun kärsivällisyydelle ;) Jälkikäteen kurkkasin ohjetta sieltä mistä sinä sen olit saanut ja sieltä menin vielä ihan alkuperäisen ohjeen laatijan sivuille ni johan helpotti ajatellen seuraavaa leipomiskertaa. Löytyy cupseina (jotka omistan) ja grammoina samat sokerimäärät. Auttaa huomattavasti tälläistä leipuria joka haluaa mitata tarkalleen oikein mutta hermo menee jos ei ole oikeaa viivaa mittakupissa :D

    Minulla jäi myös huomattavasti korkeammiksi keksit mutta se ei yhtään haitannut. Yleensä aina tulee ihan littanoita ohjeella kuin ohjeella mutta tykkäsin näiden karskimmasta ulkonäöstä ja oi sitä ihanaa mehevyyyttä paksun keksin sisällä. Näitä leivotaan taatusti uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos paljon kommentistasi! :)

      Tosi kiva että tykkäsit! :) Nää on kyllä ihan älyttömän ihania! ♥

      Ja oon niin samaa mieltä, nuo desimäärät on todella hankalia mitata :D En oo koskaan ikinä nähny missään muussa ohjeessa olevan 4/5 desiä :--D MUTTA! Ihanaaihanaaihanaa, kiitos ihan tosi paljon tuosta vinkistä!! :) Mä en yhtään huomannut, että siellä ihan alkuperäsessä ohjeessa on tosiaan ne määrät grammoinakin! Ihan huippua! :D Isoakin isompi kiitos siis kun jätit viestiä, kylläpä tosiaan helpottuu näiden keksien tekeminen nyt! :---) Täytyykin heti samantien muuttaa ne tähän reseptiinkin, niin helpottuu muidenkin elämä!

      Ja ompa harmi, että jäivät korkeiksi! Mutta hyvä jos silti ei haitannut :) Nää todellakin on ihan uskomattoman meheviä sisältä ja niiiiiin pehmeitä, nam! :)

      Ihanaa ja aurinkoista kevättä sinulle! :)

      Poista
  9. Moikka! Etsin suklaahippukeksi ohjetta tytön huomisiin vappumyyjäisiin, tämä se on! Vaikuttaa erittäin hyvältä ohjeelta. Katsotaan miten käy :)
    Nim.merk. Talouskoulu vm -02 ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! :)

      Ihanaa jos löytyi mieleinen resepti! :) Nää on kyllä huikeen hyviä suklaahippukeksejä ♥ Toivottavasti tykkäsit ja menivät myyjäisissä kaupaksi!? :)

      Ja hei hauskaa, säkin oot käyny talouskoulun! :D Se oli kyllä ehdottomasti paras ja hyödyllisin koulu ikinä! Mä ainakin tykkäsin niin paljon, että oikeen harmitti kun se kesti vain puoli vuotta :)

      Poista
  10. Hei! Voiko näitä pakastaa vai menettävätkö meheväisyytensä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sofia! En oo kokeillut itse pakastaa, koska näitä ei koskaan jää pakastettavaksi asti :D Mutta kyllä uskoisin että pystyy pakastamaan eivätkä kärsi siitä! Tuoreena ovat kuitenkin kaikista parhaimpia ;)

      Poista
  11. Kiva juttu! :) Ole hyvä vain!

    Ja siis sama mulla, ennen näitä olin testannu niiiiin monia reseptejä etsien juurikin SITÄ parasta :D Mulla on suklaahippukekseille niin kovat kriteerit, että siinä etsinnässä menikin kauan aikaa. Mutta nämä ovat olleet mulle juurikin SE resepti, toivottavasti myös sullekkin! ♥

    VastaaPoista
  12. Kiva! :) Ja joo näihin ei oo väliä mitä suklaata käyttää! Itsekkin laitan aina sitä mitä kaapista sattuu löytymään eli monesti sekaisin maitosuklaata, valkosuklaata ja tummaa. Sulla onkin siellä paljon leipomuksia sitten tuloillaan! Laita ihmeessä kuvia sitten :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥