Sivut

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kardemumma-kahvikakku

Tässäpä aivan ihana ja todella helppo kahvikakku! Ainekset vain sekoitetaan keskenään, etkä tarvitse ollenkaan sähkövatkainta. Yksinkertaista, mutta niin uskomattoman hyvää ♥ Nämä sekoitettavat kakut ovatkin usein niitä parhaita ja mehevimpiä.

Tämä muistuttaa maultaan ihanasti hieman pullaa kardemumman ansiosta, ja on todella mehevä ja pehmoinen kakku. Koristeena olevat lumihiutaleet on spritsattu kakun pintaan valkosuklaalla.

Resepti Kakkuviikarin vispailuja! -blogista.


Kardemumma-kahvikakku

2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa


Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.

Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.

 Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min.

(Omassa uunissani kakku oli Nordicwaren vuoassa alatasolla valmis 40 minuutissa.)

14 kommenttia:

  1. Tein tätä, oli todella hyvää! Kiitos ohjeesta.
    Tuo sun kakku on kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku! Näpertelyä on ollut :) Kardemummakakku on ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Noiden hiutaleiden spritsaamiseen meni aikaa noin 45 minuuttia, se on kyllä ihan mun lempparipuuhaa ♥ Ja kardemummakakku on todellakin ihanaa! :)

      Poista
  3. Ihan mielettömän hyvä kakku! Tehnyt nyt jo aika monta kertaa. Helppo ja hyvä. En siivilöinyt jauhoja, ei tullut paakkuja. Osan kermasta korvasin maidolla.

    VastaaPoista
  4. Miten noi ihanat koriste voi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on pursotettu sulalla suklaalla suoraan kakun pintaan käsivaralta. ❄️

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥