Sivut

tiistai 11. syyskuuta 2018

Fariini-cookiet

Rakastan erilaisia cookieita, ja niitä löytyykin blogistani paljon. Tänään kokeilin ekaa kertaa fariini-cookieita, joihin nimensä mukaisesti tulee paljon fariinisokeria. Lisäksi ihanaa makua antamaan tulee kanelia, ja tästä(kään) taikinasta ei saa unohtaa suolaa, joka tasapainottaa maut täydellisesti.

Nämä olivat aivan ihania, voimakkaan makuisia, tahmaisen pehmeitä, meheviä ja ihanasti syksyyn sopivia keksejä! ♥ Jo näiden taikina on niin järjettömän herkullista, että sen voisi kokonaankin syödä ihan sellaisenaan. Lisäksi nämä ovat todella helppotekoisia, mitään ei tarvitse vaahdotella. Ainoa haaste on paisto, näiden pitää jäädä sopivan raaoiksi, jotta rakenne on täydellisen pehmeä.

Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti digitaalivaakaa näiden(kin) tekemiseen.

Resepti Ruokasurffausta -blogista hieman muunneltuna.


Fariini-cookiet (noin 30 kpl)

250 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
1/4 tl suolaa
3/4 tl kanelia
muutama pyöräytys vaniljamyllystä (tai esim. vaniljasokeria)
250 g fariinisokeria
170 g voita (normaalisuolaista)
1 kananmuna 

Koristeluun:
erikoishienoa Siro-sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä sen verran, ettei se tunnu enää kuumalta.

Yhdistä jauhot, sooda, Maizena, suola, kaneli ja vanilja. 

Lisää voisulan sekaan fariinisokeri ja kananmuna. Sekoita hyvin sekaisin esim. lastalla tai käsivispilällä. Ei tarvitse vatkata. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

Taikina on tässä vaiheessa melko löysää, joten anna sen olla kelmuun käärittynä ainakin tunnin verran jääkaapissa. Kokeile välillä, milloin taikina tuntuu tarpeeksi jämähtäneeltä, muttei vielä kivikovalta.

Ota taikinasta esim. ruokalusikalla paloja ja pyörittele ne palloiksi. (Omani painoivat 25 g/kpl -ja kyllä, punnitsen jokaikisen). Kaada erikoishienoa sokeria syvään kuppiin, ja pyörittele pallot siinä kauttaaltaan.

Laita pellille leivinpaperin päälle ja jätä tarpeeksi tilaa keksien välille. (Itse paistoin kerralla 9 tai 12 kpl). Paista 160 asteessa toisiksi ylimmällä tasolla noin 7-8 minuuttia. Avaa uuninluukku, vedä peltiä hieman esiin ja painele nopeasti keksejä haarukalla hieman keskeltä. Paista vielä 1-2 minuuttia. Tarkkaile paistumista, ja ota uunista ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Näiden ei tarvitse saada juurikaan väriä ja ne saavat jäädä hieman raaoiksi, se on salaisuus täydellisen pehmeisiin cookieihin.

20 kommenttia:

  1. Kuolasin näitä keksejä jo eilen Instagramin puolella! Nam!
    Keksien leipominen on mulle ei niin tuttua juttua, mutta ehkä näistä voisin aloitella. Nämä olis varsinki meidän vieraileville lapsleipureille varmasti kova juttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! 😄💕 Nää on kyllä tosi helppoja tehdä ja varmasti onnistuvat myös lasten kanssa, suosittelen lämpimästi 😊 Mä taas teen kaiken maailman keksejä todella paljon, ne on ihan mun lemppareita 😍

      Poista
  2. Voi sentään, kuulostavat kyllä herkuilta! Otan reseptin ehdottomasti testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Kokeile ihmeessä! 👍🏻 Meillä tykättiin tosi paljon ja näistä tuli ehdottomasti mun omia uusia suosikkeja 😍👌🏻

      Poista
  3. Voi vitsit! Muistan nämä joskus nähneeni jossain englanninkielisessä blogissa ja kuolanneeni pahasti :) Näyttää ihanilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää myös on yhtä ihania (ja enemmänkin) kuin miltä näyttävät! 😍 Oisin voinu syödä jo pelkän taikinankin, mutta nää oli myös valmiina ihan huippuhyviä ❤ Niin ja Sally's baking addiction -blogista näyttää olevan alkuperäinen resepti 😊 https://sallysbakingaddiction.com/2013/12/20/chewy-brown-sugar-cookies/

      Poista
  4. Jälleen ihana keksiohje! Kiitos tästä, täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli yksiä parhaista ikinä, suosittelen lämpimästi! ❤👍🏻

      Poista
  5. Voi vitsit, miten hyviltä näyttää! Minä voisin ratkaista paistoasian syömällä suoraan taikinana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Ja siis tää taikina on oikeesti ihan käsittämättömän ihanaa 😍 Että hyvältä suunnitelmalta kuulostaa! 😂👍🏻

      Poista
  6. No nam! Ihanan näköiset cookiet! <3

    VastaaPoista
  7. Fariinisokeri on ihan paras leivonnassa <3
    Sain kommenttini toimimaan taas, jipii =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mä tykkään kanssa käyttää sitä lähes kaikkeen 😍 Ja eikä, jeeeeeeee! 😄 Oon jo pitkän aikaa käyny aina lukeen sun uusimmat postaukset, mutta harmitellu kun ei voi kommentoida. Hyvä että toimii taas! 😊

      Poista
  8. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta! Maku oli tosiaan sellainen, mitä kuvailit. Linkitin ohjeen omaan blogiini! Kiitos!
    Mukavaa viikonloppua Sinulle! ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla että kokeilit ja tykkäsit! 😍 Kiitos vaan itsellesi ja mukavaa uutta alkavaa viikkoa! ❤

      Poista
  9. Nää on ollut taivaallisia! 😋 Onnistuukohan kuinka gluteenittomana? 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että oot tykännyt! 😍 En leivo gluteenitonta itse laisinkaan, niin en valitettavasti osaa sanoa miten onnistuisivat. Mutta luulisi ehkä onnistuvan jauhoja vaihtamalla ja ehkä laittamalla aavistuksen enemmän kuin reseptissä sanotaan 😊

      Poista
  10. Nämä tuli testattua ja luvattoman hyviä ovat! Nyt on uusi satsi paistumassa juhlia varten 😉😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥