Mokkapalat on kyllä sellainen ikisuosikki jo lapsuusajoilta, johon ei voi koskaan kyllästyä ♥
Monen monituisia reseptejä olen kokeillut sitä täydellistä etsiessäni, ja vihdoin sen muutama vuosi sitten löysin! Se on tässä, maailman parhaat mokkapalat.
Monen monituisia reseptejä olen kokeillut sitä täydellistä etsiessäni, ja vihdoin sen muutama vuosi sitten löysin! Se on tässä, maailman parhaat mokkapalat.
Nämä mokkapalat ovat ihan täydellisen meheviä, pehmeitä, kuohkeita ja vaan niin ihania. Kuorrute on myöskin huikean hyvää ja kiiltävämpää kuin mitä olen koskaan millään reseptillä saanut aikaiseksi. Sen salaisuus on kattilassa lämmittämällä tekeminen. Lämmitystekniikka tuo kuitenkin omat haasteensa, ja olen itsekkin joskus onnistunut pilaamaan kuorrutuksen esim. lämmittämällä liikaa. Lisäksi levittämisen jälkeen pitää olla salamannopea, jos haluaa ripotella päälle nomparelleja, koska tämä kuorrute jämähtää oikeasti samantien. Se kannattaa ehdottomasti levittää suoraan uunista tulleen lämpöisen pohjan päälle ja nopeasti. Mutta onnistuessaan tämä kuorrute on parasta ikinä, eikä sen tekemistä kannata pelätä :)
Saan paljon kysymyksiä siitä, miten mokkapalat saa leikattua näin siististi. Salaisuus siihen on tasareunainen, terävä ja mahdollisimman iso veitsi, joka kastetaan todella kuumaan veteen joka veitsenvedon välissä ja kuivataan. Veitsen pitää siis olla kuuma ja puhdas. Joskus sen voi myös jättää vähän kosteaksi, jos tuntuu että siltikin kuorrute tarttuu. Märkä se ei kuitenkaan missään nimessä saa olla, ettei kuorrutteeseen tule täpliä.
Tämä resepti on ollut blogissani jo muutama vuosi sitten, mutta se ansaitsee ehdottomasti uuden postauksen. Alkuperäisen reseptin olen aikoinaan bongannut Pullantuoksuinen koti -blogista.
Mokkapalat
Pohja:
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeroimatonta leivontakaakaojauhetta (esim. VanHouten)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl sokeroimatonta leivontakaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Sulata rasva ja laita sivuun jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen. Sekoita joukkoon voisula. (Itse oikaisen tässä: kaadan siivilän läpi kerralla munasokeri-vaahtoon kuivat aineet, sitten ilman siivilää maidon ja voisulan. Sekoitan nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella ja sen jälkeen nuolijalla).
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile tikulla. Älä paista kuitenkaan liikaa, vaan ota pohja uunista heti kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Pieniä kosteita murusia saa jäädä.
Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon. Lisää tomusokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, pitäen kattilaa hellalla edelleen. (Oikaisen myös tässä: laitan kattilaan kaikki kuorrutteen ainekset kerralla, toimii). Lämmitä keskilämmöllä ja sekoittele vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Pidä lämpimänä levittämiseen asti ja sekoittele välillä. Älä anna kiehahtaa tai edes pulpahtaa, tarkoitus on vain kevyesti lämmittää sekä saada seos kiiltävän juoksevaksi!
Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja valuta se kattilasta tasaisesti uunista tulleen lämpimän pohjan päälle. Levitä paletilla tai lastalla. Kuorrute jähmettyy todella nopeasti, joten ripottele halutessasi nomparellit pinnalle heti. (Aikaa on oikeasti vain kymmeniä sekunteja). Paloittele jäähtyneenä.