Tässäpä aivan ihana juustokakku kinuskikuorrutteella ja sormisuolalla ♥ En edes keksi millä sanalla tätä vois tarpeeks hyvin kuvata, lyhyessä yksinkertaisuudessaan tää oli ehkä parasta ikinä ♥
Reseptistä suuri kiitos Wicked sweet kitchen.
Salted caramel cheesecake -piirakka
Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita
Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Päälle:
sormisuolaa
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
Voi namskis mikä ohje! Tätä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaOli kyllä ihan huikean hyvää! ♥ Suosittelen! :)
PoistaOnpa ihan täydellisen näköinen herkku! ♥ Pitäis kyllä testata! ;)
VastaaPoistaOi kiitos paljon, täydellinen se myöskin oli! ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla ;)
PoistaOi miten herkullinen ohje! Nam!
VastaaPoistaKiitos paljon! :)
PoistaIhanan näköinen piiras. Tuota suolakaramellia on pitänyt jo pitkään testata. Tämä kyllä menee kokeiluun
VastaaPoistaKiitos! :) Tää on niiiiiiin ihanaa ♥ Mulla on itse asiassa taas juurikin tämä piirakka jääkaapissa odottamassa syömistä, niin hyvää se on! :D
PoistaAivan kertakaikkiaan herkullista! Hieman tuunasin tein pohjan pipareista ja lisäsin mustikoita juustoseokseen!
VastaaPoistaIhanaa kuulla että tykkäsit! ♥ Ja siis aivan ihana jouluinen tuunausidea! Pitääpä tehdä joskus itsekkin :)
PoistaTämä on kyllä niiiin to do-listallani... Aivan ihanan näköistä ja kuuloista! En ole kyllä uunissa paistettavia juustokakkuja koskaan tehnyt... No tässä olisi ensimmäinen kokelas :)
VastaaPoistaKiitos paljon! ♥ Ja ihan ehdottomasti kannattaa kokeilla sekä tätä että muitakin uunissa paistettavia juustokakkuja :) Tämä on ihan ehdoton suosikkikakku meillä! Jos ei keksi mitä muuta leipois, niin se on aina melkein poikkeuksetta tämä kakku :D
PoistaKiitos hyvästä ohjeesta!Sormisuolaa ei ollut joten lisäsin merisuolakiteitä,niitä pienempiä.
VastaaPoistaKiva että tykkäsit, kiitos paljon kommentistasi! :) Ja hyvä että löytyi sitten vaihtoehto, vaikkei sormisuolaa ollutkaan! Mulla ei oo kanssa koskaan ennen ollu kaapissa sormisuolaa ikinä, kunnes löysin nämä salted caramel -leivonnaiset. Nyt sitä suolaa on löydyttävä kaapista kertakaikkiaan aina :D
PoistaTätä voisi kokeilla vaikka maustetusta tuorejuustosta ja muunnella sen mukaan esim.appelsiinituorejuusto ja appelsiinimehu jne.
VastaaPoistaEhdottomasti! Tämä resepti on monenlaiseksi muunneltavissa! :)
PoistaTein juustokakun, se oli todella hyvää ja helppotekoinen. En tiedä kaipaako se välttämättä sormisuolaa päälleen, mutta laitoin hieman. Ensikerralla teen päälle kaksinkertaisen annoksen kinuskia.
VastaaPoistaTosi kiva että kokeilit ja tykkäsit! :) Tämä ei tosiaan ole mitenkään vaikea tehdä. Ja eipä tuota sormisuolaa välttämättä tarvitse, huippuhyvää tää on ilmankin :) Itse kuitenkin tykkään siitä niin paljon, että laitan sitä aina ♥ Kaksinkertainen kinuski kuulostaa myös loistavalta idealta ;)
PoistaVinkkejä sitruunan mehun korvaamiseen jos on sitrusallergia? Vai meneekö kokonaan ilman? :)
VastaaPoistaMenee kokonaan ilmankin kyllä :)
Poista10 minuuttia kinuskista tulikin toffeeta:) Muuten herkkua.
VastaaPoistaVoi ei! No onneks toffeekin on hyvää ;)
PoistaTuo kinuskin keittoaika vaihtelee kyllä niin paljon, mahdotonta sanoa tarkkaa aikaa :) Riippuu niin paljon kattilasta, hellasta, kiehumisvoimakkuudesta ja kinuskin keittäjästä. Mutta ihanaa jos muuten tykkäsit! :)
Onnistusko, jos käyttäis valmista kinuskikastiketta? �� entä maissitärkkelyksen tilalle perunajauho?
VastaaPoistaEn tekis tätä valmiista kinuskikastikkeesta. Sen rakenne ei vastaa tähän keitettävää kinuskia. Eikä varsinkaan maku, itse keitetty on niin paljon parempaa ♥ Mutta maissitärkkelyksen voi kyllä hyvin korvata perunajauhoilla! :)
PoistaKäviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?
VastaaPoistaKäviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?
VastaaPoistaEn korvais tässä kakussa kinuskia sillä. Itse keitetyn kinuskin ihana maku on tässä juuri se juju! ❤ Tokihan kaikkea voi kokeilla, mutta mun suositus on että ei kannata korvata :)
PoistaMeneekö jähmettymisessä yön yli, vai ehtisikö saman päivän aikana tarjoilupöytään? :)
VastaaPoistaJuu ehtii kyllä samana päivänä! Yön ylitse odottaminen parantaa vaan makua, kun kakku saa vetäytyä rauhassa :)
PoistaPisin aika tämän kakun kanssa menee paistamisen jälkeen jäähtyessä, eli itse tekisin tämän aamulla jos samana päivänä tarjoaa. Kinuski kannattaa laittaa vasta huoneenlämpöiseksi jäähtymisen jälkeen, ja sen jälkeen pitää ehdottomasti odottaa vielä että kakku on täysin jääkaappikylmä -tämä on tärkeää. Muutoin ei tartte odotella sen paremmin! :)
Siis ou mai gaad!! :D Tein tätä eilen ja oli aivan super hyvää!! Resepti menee samantin luottoreseptien arkistoon. :)
VastaaPoistaSiis tää on todellakin ihan parasta! :) Ihanaa että säkin tykkäsit! ♥
PoistaVaikuttaa herkulliselta. Aineet hankittu ja testaamaan. Voiko kakun pakastaa?
VastaaPoistaVoi ei, vastaus tulee varmaan liian myöhään kun nyt vasta huomasin kommenttisi! Mutta siis tää on todellakin aivan ihana piirakka! :) Kyllä voi pakastaa, ainakin ilman kinuskia. Ehkäpä myös kinuskin kanssa, mutta sitä en uskalla luvata kun en ole itse kokeillut :) Mutta varminta on pakastaa pelkkä kakku, ja tehdä kinuski päälle sulamisen jälkeen. Ja sormisuola aina vasta juuri ennen tarjoilua :)
PoistaHei. Kauanko kakku mielestäsi säilyy jääkaapissa? Joulukiireissä yritän tehdä mahdolliset valmiiksi ajoissa. :)
VastaaPoistaMoikka! Tää säilyy kyllä aika hyvin ja maku vain paranee vanhetessaan, mutta en lähtis silti säilyttämään yli 4-5 päivää. Varsinkaan jos on pitkiä aikoja huoneenlämmössä tarjolla. Mutta jos jouluaattona aikoo syödä, niin hyvin voi kyllä jo perjantaina tehdä 😊 Aiemmin en kyllä tekisi. Mutta en usko, että tästä kovin paljoa jää säilytettäväks ees, kun on niin hyvää 😉😍
PoistaHeippa! Ihana resepti! Kuinka monelle tästä riittää?
VastaaPoistaTää on kyllä yks parhaista kakuista mitä tiedän 😍 Ja riippuu aika paljon onko muuta tarjolla. Meillä ei riitä kovin monelle, koska tää on niin hyvää että syödään valtavia paloja 😂 Mutta sanoisinko 8-12 hlöä arviolta 😊
PoistaTodella hyvä ja helppo kakku. Käytin valmisra kinuskia tölkistä tosin. Meni luottoreseptiksi heti!
VastaaPoistaTosi kiva kuulla että tykkäsit! 😊👍🏻
PoistaVoiko tän tehdä kakku irtopohjavuokaan? Tulossa pari suolasta piirakkaa, niin ei oikein vuoat riitä. :)
VastaaPoista-M-
Voi harmi, nyt tulee vastaus todella jälkijunassa! :( Mulla on alkukesästä asti ollut blogissa joku ongelma, jonka takia en ole saanut uusista kommenteista ilmoitusta sähköpostiin ollenkaan. Tämä korjaantui ihan vasta tänään. Pahoittelut tuhannesti, ettet saanut vastausta ajoissa ♥ Vastaan kuitenkin, jos siitä vaikka on jollekkin toiselle hyötyä, että tämän voi hyvin tehdä tavalliseen irtopohjavuokaan :)
Poista32*22 vuoka.... mahtuiskohan 1,5 kertasena 🤔
VastaaPoistaHmmm. Tää tehdään 24-senttiseen vuokaan normisti, sen pinta-ala on noin 452 cm2. Tuon sun vuokasi pinta-ala taas on 704 cm2. 704/452 = 1,55. Eli tuo 1,5-kertainen vois hyvinkin olla sopiva 😊 Mutta kokemusta ei tosiaan ole, eli en silti varmaks uskalla luvata! 😄
PoistaMinä en ole tätä koskaan tehnyt. Minkähän takia.... asia pitää pikaisesti korjata!
VastaaPoistaEtkö! 😄 Haha kannattaa tosiaan korjata se asia pian, koska tää on ihan parasta 😍
PoistaIhana ohje...teen jo ainakin kolmatta kertaa tätä herkkua.Ja muitakin ohjeita olen kokeillut tästä sinun blogista.Tosi kivoja ohjeita!��
VastaaPoistaIhana kuulla, kiitos todella paljon! 😍❤
PoistaOnnistuuko tehdä tavalliseen irto pohjavuokaan?
VastaaPoistaHei! Pahoittelut, kun vastaus on kestänyt, en ole jostain syystä saanut tästä viestistä sähköposti-ilmoitusta. Mutta siis onnistuu kyllä myös tavallisessa irtopohjavuoassa! 😊👍🏻
PoistaLiian hyvää 😔. Nyt ystävät pyytävät tekeen tätä aina 😉🥰
VastaaPoistaIhana että oot tykännyt ja ystäväsi myöskin! 😄 Tää todellakin on ihan liian hyvää 😍😍
PoistaAivan täydellinen pyhäkakku,ja niin helppo ja nopea tehdä .👍😋
VastaaPoistaIhana kuulla, kiitos! ❤
Poista