Ihanaa äitienpäivää kaikille! Ja varsinkin omalle äiskälle ♥ !
Meillä herkuteltiin tänä vuonna kakun sijasta mustikkamuffinsseilla, ja onneksi herkuteltiin, koska nää olivat niiiiiiiiiiiiiiin ihania etten osaa edes sanoin kuvailla! ♥ Mustikka ja kanelicrumble muffinssissa osoittautui parhaaksi yhdistelmäksi ikinä, ja nää vaan on kaikinpuolin aivan ihania. Kertakaikkiaan täydellisiä, uskomattoman pehmeitä, parhaista parhaimpia muhevaakin mehevämpiä muffinsseja, jotka on todella helppo tehdä ja joita vaan ei voi olla rakastamatta.
Voisin jatkaa tätä listaa vaikka loputtomiin :D
Ohje on bongattu Simply Delicious -blogista, joten suurensuuret kiitokset sinne! Tämä on ehdottomasti PARAS muffinssiohje, johon olen koskaan törmännyt :)
Mustikkamuffinssit kanelicrumblella
(16 kpl)
7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Sunnuntai)
2 kananmunaa
1,5 dl piimää tai maitoa
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Sunnuntai)
2 kananmunaa
1,5 dl piimää tai maitoa
6 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja
Kanelicrumble:
1 ¼ dl tavallista sokeria tai fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
Kanelicrumble:
1 ¼ dl tavallista sokeria tai fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl pehmeää voita
1 ½ tl kanelia
Ota jääkaapissa säilytettävät
tuotteet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja
leivinjauhe sekaisin isossa kulhossa esimerkiksi vispilällä.
Tee kuivien aineiden keskelle nuolijalla
kolo ja lisää joukkoon juokseva rypsiöljyvalmiste, maito tai piimä
ja kevyesti etukäteen vispilällä sekoitetut kananmunat. Taittele märät aineet kuivien sekaan varovasti.
Tärkeää on varoa ylisekoittamista, riittää kunhan ainekset ovat
juuri ja juuri sekoittuneet eikä jauhoa pysty enää
silmämääräisesti erottamaan. Taikinan tulisi olla melko paksua,
mutta jos se vaikuttaa turhan ohuelta, voi jauhojen määrää lisätä hieman.
Lisää mustikat taikinan joukkoon samaa tekniikkaa käyttäen. Kaikista parhaan lopputuloksen saa tuoreita mustikoita käyttämällä, mutta myös pakastetut sopivat reseptiin. Pakastettuja mustikoita ei tarvitse etukäteen sulattaa, vaan ne lisätään taikinaan jäisinä. Taikina saattaa värjääntyä aluksi pakastetuista mustikoista, mutta kypsissä muffinsseissa tämä korjaantuu.
Nostele lusikalla taikina
muffinssivuokiin ja täytä vuoat vain noin 2/3 täyteen. Muffinssit
tulevat nousemaan reilusti, jolloin ylimääräinen taikina pursuaa
ulos. Muffinssit pysyvät parhaiten muodossaan, jos käyttää
tarpeeksi tukevia vuokia. Ohuemmatkin muffinssivuoat
säilyttävät muotonsa, jos ne laittaa muffinssipellin lokeroihin
Varmista, että voi on pehmennyttä
kanelicrumblea varten. Voita voi varovasti lämmittää mikrossa,
mutta sen ei tulisi sulaa. Lisää voin joukkoon jauhot, sokeri sekä
kaneli ja sekoita tasaiseksi sormin tai lusikalla. Murustele crumblea
reilusti muffinssien päälle.
Kanelicrumble! ♥ |
Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Muffinssit ovat valmiita, kun pinta on saanut kauniin värin ja puinen tikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ennen uunia muffinssit olivat ihan sinisiä... |
...mutta paistamisen jälkeen taas ihan normaalin värisiä :) |
Rakastuin! ♥ |
oih, ihanan näköisiä! Täytyypä kokeilla tätä ohjetta, pakkasessa kun on vielä reippaasti viimevuotisia mustikoita! :)
VastaaPoistaKiitokset! :) Ja ovat myös ihania :p Ihan erityylisiä kuin tavalliset muffinssit. Ehdoton herkku mustikoiden tuhoamiseen! :D
PoistaEn epäile yhtään, etteikö nää olis ihan parhaita! Kiva yhdistelmä varmasti, mustikka ja kanelicrumble.
VastaaPoistaHih, ei kannatakkaan epäillä, koska nää on aiiiiivan ihania :D Aivan loistava yhdistelmä!
PoistaKylläpä kuulostaa hyvältä! Nappasin reseptin talteen! ;) Näitä pitää kyl kokeilla.
VastaaPoistaJa nää myös on todella hyviä :) En oo koskaan syönyt yhtä meheviä muffinsseja kuin mitä tällä ohjeella tulee. Ihan erilaisia ku tavalliset, että kokeile ihmeessä! :D
PoistaOk, sait ylipuhuttua, näitä on ihan pakko kokeilla :) sopivan erilainen ja houkutteleva ohje.
VastaaPoistaHeh loistavaa! :D Suosittelen kyllä, tää tosissaan oli paras muffinssiohje mihin ikinä oon törmänny, ja kaikenlisäks todella nopeita tehdä :-)
PoistaOi wau, kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa :-)
VastaaPoistaHyviä myös ovatkin, kokeile ihmeessä! : ))
PoistaAloittelin tuollaista kesäaiheista blogia, käyt katsomassa jos kiinnostaa: http://kesainen.blogspot.fi/
VastaaPoistaOlipa kivan kesäinen blogi tosiaan, kiitos linkistä! :)
PoistaMainostit muuten niin hyvin, että näitä on pakko kokeilla, josko minäkin rakastun :D
VastaaPoistaHih kokeile ihmeessä, et voi olla rakastumatta! :D
PoistaMainio resepti! Tein puolikkaasta taikinasta mustikkapiirakan, siis ohje oli sama mutta muffinssivuokien sijasta laitoin taikinan halkaisijaltaan 25 cm piirakkavuokaan. Lisäksi vaniljakermavaahtoa, nam :)
VastaaPoistaHei vähän loistava idea! Ei vaan aivan täydellinen idea sittenkin :D Tästä tulee takuulla aivan ihana mustikkapiirakkakin, eipä oo tullut mieleen! Suurkiitos siis vinkistä! :)
PoistaNyt minulla menossa uuniin mustikoiden asemesta puolukalla. Näistähän voisi saada jouluiset, jos crunchina käyttäisi piparitaikinaa?
VastaaPoistaJOOO hei todella hyvä idea!!! :) Olis todellakin ihanan jouluiset muffinssit kun laittas piparitaikinaa :)
PoistaJa varmasti puolukat sopii näihin kanssa loistavasti. Pitääpä itsekkin joskus kokeilla. Kiitos paljon vinkeistä sulle! :)
Nam, nämä muffinssit TODELLA olivat hyviä!! :)
VastaaPoistaHih kiva jos tykkäsit! :) Ja oon kyllä niiiiiiiiiiiin samaa mieltä! :D
PoistaTein näitä yövuorossa, meni vanhus-asukkaille kuin kuumille kiville! :D IHANIA!
VastaaPoistaIhanaa että maistuivat! :D Nää on kyllä aivan ihania muffinsseja kieltämättä :) Kiitos kommentistasi! : ))
PoistaNam ompas hyviä, sai kans vähän mustikoita tuhottua! Mulla tuli vaan aika paljon näitä, 12 muffinssin pellillinen ja vielä 12kpl isoja :D Parempi tietty näin päin! Olisii ehkä voinut inasen täydempiä vuokia tehä, mutta kyllä ne melki täynnä oli uunissa tullessa. Osaakko muuten sanoa, kun kaikki ei mahu samalle ritilälle/pellille niin kannattaako paistaa kahessa erässä vaiko kiertoilmalla? Mulla ei oo aikasemmin ollut kiertoilmaa..
VastaaPoistaIhanaa että tykkäsit, kiitos paljon kommentistasi! :) Ja todellakin näihin saa mustikoita upotettua aikalailla, se taitaa ollakkin yks mehevyyden salaisuus näissä ♥
PoistaNäitä myös tulee joo aikalailla jos on vähänkin pienempiä vuokia, tai jos täyttää vain puoleenväliin :D Laitan itse nykyisin ehkä jopa noin 4/5 täyteen vuoan, ja silloin niitä tulee yleensä joku vähän reilu parikymmentä. Ehkäpä pitäis kokeilla vähän pienemmillä vuoilla montako tulis, ja muuttaa tuo 16 kpl isommaksi :D
Mulla ei oo kiertoilmauunia, niin en osaa kyllä valitettavasti sanoa miten nää kantsis siinä paistaa. Ehkä paistaisin kahdessa erässä? Tai sitten kokeile kiertoilmalla, voihan näistä tulla ihan mahtavia silläkin paistettuna! :)