Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2019

Noitapilli-kääretorttu

Jos tykkäät Noitapilli-karkeista ja muutenkin lakritsista, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä ihanaa noitapilli-kääretorttua. Älyttömän hyvää, ja tuota täytettä aion tehdä ihan sellaisenaankin lusikoitavaksi jälkkäriksi ♥

Resepti pienin muutoksin Perinneruokaa prkl -blogista.


Noitapilli-kääretorttu

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnä-tai perunajauhoja
½ dl tummaa leivontakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)


Täyte:
2 ½ dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl lakritsikastiketta *
1-2 rkl lakritsijauhetta (lisää ensin vähemmän ja maista)
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
½ tl suolaa
½ dl vaniljakreemijauhetta


Kuorrutus:
1 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
3-4 tl lakritsijauhetta (lisää ensin vähemmän ja maista)
1-2 tl mustaa elintarvikeväriä (itse laitoin vähemmän)
½ tl suolaa
½ dl vaniljakreemijauhetta


Koristelu:
½ dl sokeria (itse laitoin lumijauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi taikinaan ja kääntele varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leivinpaperille kannattaa suihkauttaa vuokaspraytä, niin kääretorttupohja irtoaa helpommin.

Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Estääksesi pinnan repeilemisen, voit kääriä toisen leivinpaperin avulla levyn rullalle jäähtymään.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Mausta lakritsikastikkeella, lakritsi- ja kaakaojauheilla, sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi vanilja­kreemijauhe ja sekoita täyte tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja pyöritä tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Sekoita keskenään kuorrutuksen sokeri, kerma, lakritsijauhe, väri ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna kuorrutuksen tekeytyä muutaman minuutin ajan jääkaapissa tarvittaessa. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle ja nosta noitapilli jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Viimeistele kääretorttu sokerilla.

* Huomautus lakritsikastikkeeseen:
Tein lakritsikastikkeen itse. Laitoin 1½ dl kuohukermaa ja 8 Kick-patukkaa pilkottuna kattilaan. Keittelin ensin sen aikaa, että lakritsit sulivat. Sen jälkeen keitin vielä koko ajan sekoitellen melko kovalla lämmöllä 5 min. Sitten jäähdytin kastikkeen huoneenlämpöiseksi. Kastiketta tulee hieman ylimääräistä tähän reseptiin nähden, mutta sen lopun voi syödä vaikka sellaisenaan ;)

10 kommenttia:

  1. Kiitos sinulle tästä ohjeesta kääretortut on yleensä nopea tehdä . Varmasti hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvää, teen takuulla toistekkin 😊 Ja kääretortut tosiaan ovat mukavan nopeita tehdä 👍🏻

      Poista
  2. Oi ihanuus mikä herkku! <3 Nam! Kiitos muuten viimeisestä kommentistasi blogini puolella. Olen niin otettu!

    VastaaPoista
  3. No siis voi apua! Söisin varmaan yksin koko kääretortun :D

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä tosiaan herkulliselta. Minä voisinkin tehdä tuota pääsiäiseksi. Teen gluteenittomana, kääretortut onnistuu aina glut.
    Olen täällä nyt eka kertaa, tuntuu että olis kiva seurata jotakin ruuanlaitto/leipomis blogia. Liityin oikein lukijaksikin. Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
    Rauhallista pääsiäisviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos viestistäsi! Jostain syystä en ole saanut tästä kommentista ilmoitusta lainkaan, ja jäänyt kokonaan siksi huomaamatta. Pahoittelut tästä! :(

      Mutta siis kiitos! ♥ Kääretortut ovat tosiaan helppoja ja nopeita tehdä myös gluteenittomana. Ihanaa alkanutta kesää sinulle! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥