tiistai 8. lokakuuta 2019

Omena-kahvikakku

Ilahdutin eilen ihmisiä kävelemällä vilkkailla kaduilla ja metsässä kakku kädessä. Ihanaa, kun ihmiset uskaltaa tulla heti juttelemaan, kun on kakku mukana :D

Mä rakastan syksyä. Ja syksy on mulle kahvikakkujen aikaa ♥ Leivon niitä toki ympäri vuoden, mutta syksyyn ne kuuluvat erityisesti. Ja sitten tietysti jouluun, mutta siitä on liian aikaista puhua. 

Tällä kertaa halusin tehdä jotain ihanan omenaista ja kanelista, ja tämä resepti sisältääkin molemmat niistä. Tää maistuu kardemumman ansiosta ihan pullalta ja omenat tuolla välissä tekevät tästä ihan älyttömän herkullisen ja mehevän kakun. Lisäsin itse taikinaan myös kanelia, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Mun omenaleivonnaisissa vaan pitää olla aina reilusti kanelia myös taikinassa.

Tämä Nordicwaren Heritage-vuoka valikoitui tähän kakkuun ihan tarkoituksella. Olen jo pitkään haaveillut tällaisten valumien tekemisestä tähän vuokaan. Jätin koristelun kuitenkin yksinkertaiseksi tällä kertaa, koska mieleeni juolahti parempi idea halloweeniksi. Siitä lisää joskus myöhemmin ;)

Resepti pienin muutoksin Kinuskikissalta.


Omena-kahvikakku

 200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
3 munaa
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa

Väliin:
n. 500 g omenoita
kanelia

Kuorrute:
½ dl omenamehua (tai esim. kahvia)
25 g voita
noin 250 g tomusokeria 


Voitele kahvikakkuvuoka (tilavuus 2-2,4 l).

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin, mutta älä liian voimakkaasti. Vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.

Levitä vajaa kolmannes taikinasta vuoan pohjalle. Asettele päälle limittäin vajaa puolet omenaviipaleista. Ripottele omenoiden pinnalle reilusti kanelia. Peitä omenat taikinalla ja tee seuraava omenakerros samaan tapaan. Levitä päällimmäiseksi loput taikinasta tasaisesti.

Paista 170 asteessa alatasolla noin tunti. (Paistoin omaani 160 asteessa Nordicwaren vuoassa noin 50 minuuttia). Kumoa tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuumenna omenamehu kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää joukkoon voi. Älä kiehauta uudelleen, vaan sekoittele, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri. Anna tarvittaessa jäähtyä hetki, jos kuorrute on liian valuvaa. Voit myös lisätä tomusokeria varovasti pienissä erissä. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille.


4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä huikean hyvältä! Testiin! Pitäis mun myös ostaa joku erilainen vuoka, mulla on vain niitä peruskakkuvuokia. Tämä näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Ja jos mietit uutta vuokaa, niin suosittelen ehdottomasti Nordicwaren vuokia. Ovat ehdottomasti parhaita mun mielestäni 😍 Tää Heritage-malli on tosiaan superkiva esimerkiks ❤

      Poista
  2. Kylläpä on kaunis ja herkullisen näköinen kakku. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥