lauantai 8. kesäkuuta 2019

Sitruuna-kierrepullat

Teen todella vähän erilaisia pullia, koska korvapuustit ja vaniljatäytteiset kristallipullat ovat parasta ikinä. Siksi teen yleensä niitä ja en poikkea niistä monestikkaan ♥ Perinteiset pullat ovat aina olleet kaikista rakkaimpia, enkä tykkää esimerkiksi kokeilla mitään villejä makuyhdistelmiä niissä.

Joskus löytyy silti reseptejä, jotka houkuttelevat kokeilemaan. Näissä ihanan pehmeissä pullissa on täytteenä tuorejuustoa, lemon curdia (eli sitruunatahnaa, saa nykyään jo monista ruokakaupoista) ja tomusokeria. Tykkään sitruunaleivonnaisista todella paljon, ja siksi tämä resepti suorastaan vaati leipomaan itsensä. Ja olivat kyllä todella herkullisia ja meheviä, teen varmasti toistekkin :)

Reseptistä kiitos Dr. Sugar.


Sitruuna-kierrepullat

Pullat:
½ l maitoa 
50 g tuorehiivaa 
2 dl sokeria 
1 tl suolaa 
1 rkl kardemummaa 
14 dl vehnäjauhoja (tai vähemmän!) 
150 g huoneenlämpöistä voita
+ kananmunaa voiteluun 

Sitruunatäyte: 
200 g tuorejuustoa 
1-2 dl lemon curdia (oman maun mukaan!) 
½ dl tomusokeria 

Sokerihuntu:
voisulaa voiteluun
erikoishienoa sokeria
vaniljasokeria 


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

Lisää taikinaan jauhot pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää jauhot desi kerrallaan. Noin 10 desin jälkeen vaivaa taikinan joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia, tai kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se on kimmoisaa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta. (Itse tosin jätän aina pehmeämmäksi).

Peitä taikina liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa 30-45 minuuttia. Valmista sillä aikaa sitruunatäyte vatkaamalla yhteen tuorejuusto, lemon curd ja tomusokeri. Maistele täytettä lemon curdia lisätessäsi.

Kumoa taikina pöydälle ja jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja kaulitse taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon. (Itse kaulin koko taikinan kerralla isoksi levyksi). Levitä täytettä suunnilleen puolikkaan suorakaiteen verran ja taita sitten toinen taikinapuolikas täytteen päälle.

Leikkaa pizzaleikkurilla tai veitsellä taikinasta ohuita naruja, kieritä niitä ja kiepauta rullalle. Nosta pellille. Anna pullien kohota pellillä vielä puolisen tuntia, voitele kananmunalla ja paista sitten kypsäksi uunin keskitasolla vajaassa 225 asteessa kauniin kullanruskeiksi 10-15 min.

Kun valmiit pullat ovat jäähtyneet hetken, voitele ne sulalla voilla ja dippaa erikoissokerissa (yhdistä keskenään sokeri + vaniljasokeri). Mikäli pakastat pullat, tee sokerointi vasta sulatuksen jälkeen.

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä pullia! Tässäpä hyvä resepti pullanleivontaan! Leppoisaa sunnuntaita toivottelee Tarja K / Ruusu-unelmia ja villasukkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Nämä olivat kyllä todella herkullisia 💛 Ihanaa juhannuspäivää sinulle! 🌞

      Poista
  2. oi nam! Mun pitää tunnustaa etten ole edes kristallipullia koskaan tehnyt. Pitää kyllä korjata asia mahdollisimman pian! Ja nämä sitruunaiset pullat kuulostavat just siltä, että tykkäisin taatusti. Tykkään kaikista sitruunaisista leivonnaisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Ja sun on siis ihan ehdottomasti kristallipullia tai näitä kokeiltava, ihan parhaita 😍👌🏻 Meillä kanssa tykätään sitruunaisista leivonnaisista tosi paljon 💛

      Poista
  3. Niin herkullisen näköisiä pullia! Sitruuna on myös yksi minun lemppareista ja nämä maistuisivat taatusti :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥