Rakastan erilaisia cookieita, ja niitä löytyykin blogistani paljon. Tänään kokeilin ekaa kertaa fariini-cookieita, joihin nimensä mukaisesti tulee paljon fariinisokeria. Lisäksi ihanaa makua antamaan tulee kanelia, ja tästä(kään) taikinasta ei saa unohtaa suolaa, joka tasapainottaa maut täydellisesti.
Nämä olivat aivan ihania, voimakkaan makuisia, tahmaisen pehmeitä, meheviä ja ihanasti syksyyn sopivia keksejä! ♥ Jo näiden taikina on niin järjettömän herkullista, että sen voisi kokonaankin syödä ihan sellaisenaan. Lisäksi nämä ovat todella helppotekoisia, mitään ei tarvitse vaahdotella. Ainoa haaste on paisto, näiden pitää jäädä sopivan raaoiksi, jotta rakenne on täydellisen pehmeä.
Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti digitaalivaakaa näiden(kin) tekemiseen.
Nämä olivat aivan ihania, voimakkaan makuisia, tahmaisen pehmeitä, meheviä ja ihanasti syksyyn sopivia keksejä! ♥ Jo näiden taikina on niin järjettömän herkullista, että sen voisi kokonaankin syödä ihan sellaisenaan. Lisäksi nämä ovat todella helppotekoisia, mitään ei tarvitse vaahdotella. Ainoa haaste on paisto, näiden pitää jäädä sopivan raaoiksi, jotta rakenne on täydellisen pehmeä.
Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti digitaalivaakaa näiden(kin) tekemiseen.
Resepti Ruokasurffausta -blogista hieman muunneltuna.
Fariini-cookiet (noin 30 kpl)
250 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
1/4 tl suolaa
3/4 tl kanelia
muutama pyöräytys vaniljamyllystä (tai esim. vaniljasokeria)
250 g fariinisokeria
170 g voita (normaalisuolaista)
1 kananmuna
Koristeluun:
erikoishienoa Siro-sokeria
Sulata voi ja anna sen jäähtyä sen verran, ettei se tunnu enää kuumalta.
Yhdistä jauhot, sooda, Maizena, suola, kaneli ja vanilja.
Lisää voisulan sekaan fariinisokeri ja kananmuna. Sekoita hyvin sekaisin esim. lastalla tai käsivispilällä. Ei tarvitse vatkata. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
Taikina on tässä vaiheessa melko löysää, joten anna sen olla kelmuun käärittynä ainakin tunnin verran jääkaapissa. Kokeile välillä, milloin taikina tuntuu tarpeeksi jämähtäneeltä, muttei vielä kivikovalta.
Ota taikinasta esim. ruokalusikalla paloja ja pyörittele ne palloiksi. (Omani painoivat 25 g/kpl -ja kyllä, punnitsen jokaikisen). Kaada erikoishienoa sokeria syvään kuppiin, ja pyörittele pallot siinä kauttaaltaan.
Laita pellille leivinpaperin päälle ja jätä tarpeeksi tilaa keksien välille. (Itse paistoin kerralla 9 tai 12 kpl). Paista 160 asteessa toisiksi ylimmällä tasolla noin 7-8 minuuttia. Avaa uuninluukku, vedä peltiä hieman esiin ja painele nopeasti keksejä haarukalla hieman keskeltä. Paista vielä 1-2 minuuttia. Tarkkaile paistumista, ja ota uunista ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Näiden ei tarvitse saada juurikaan väriä ja ne saavat jäädä hieman raaoiksi, se on salaisuus täydellisen pehmeisiin cookieihin.
Kuolasin näitä keksejä jo eilen Instagramin puolella! Nam!
VastaaPoistaKeksien leipominen on mulle ei niin tuttua juttua, mutta ehkä näistä voisin aloitella. Nämä olis varsinki meidän vieraileville lapsleipureille varmasti kova juttu! :)
Ihanaa! 😄💕 Nää on kyllä tosi helppoja tehdä ja varmasti onnistuvat myös lasten kanssa, suosittelen lämpimästi 😊 Mä taas teen kaiken maailman keksejä todella paljon, ne on ihan mun lemppareita 😍
PoistaVoi sentään, kuulostavat kyllä herkuilta! Otan reseptin ehdottomasti testiin.
VastaaPoistaKiitos 😊 Kokeile ihmeessä! 👍🏻 Meillä tykättiin tosi paljon ja näistä tuli ehdottomasti mun omia uusia suosikkeja 😍👌🏻
PoistaVoi vitsit! Muistan nämä joskus nähneeni jossain englanninkielisessä blogissa ja kuolanneeni pahasti :) Näyttää ihanilta!
VastaaPoistaNää myös on yhtä ihania (ja enemmänkin) kuin miltä näyttävät! 😍 Oisin voinu syödä jo pelkän taikinankin, mutta nää oli myös valmiina ihan huippuhyviä ❤ Niin ja Sally's baking addiction -blogista näyttää olevan alkuperäinen resepti 😊 https://sallysbakingaddiction.com/2013/12/20/chewy-brown-sugar-cookies/
PoistaJälleen ihana keksiohje! Kiitos tästä, täytyy joskus kokeilla :)
VastaaPoistaNää oli yksiä parhaista ikinä, suosittelen lämpimästi! ❤👍🏻
PoistaVoi vitsit, miten hyviltä näyttää! Minä voisin ratkaista paistoasian syömällä suoraan taikinana :D
VastaaPoistaKiitos! 😊 Ja siis tää taikina on oikeesti ihan käsittämättömän ihanaa 😍 Että hyvältä suunnitelmalta kuulostaa! 😂👍🏻
PoistaNo nam! Ihanan näköiset cookiet! <3
VastaaPoistaKiitos paljon! ❤
PoistaFariinisokeri on ihan paras leivonnassa <3
VastaaPoistaSain kommenttini toimimaan taas, jipii =D
Niin on, mä tykkään kanssa käyttää sitä lähes kaikkeen 😍 Ja eikä, jeeeeeeee! 😄 Oon jo pitkän aikaa käyny aina lukeen sun uusimmat postaukset, mutta harmitellu kun ei voi kommentoida. Hyvä että toimii taas! 😊
PoistaKiitos tästä ihanasta ohjeesta! Maku oli tosiaan sellainen, mitä kuvailit. Linkitin ohjeen omaan blogiini! Kiitos!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Sinulle! ����
Voi miten ihana kuulla että kokeilit ja tykkäsit! 😍 Kiitos vaan itsellesi ja mukavaa uutta alkavaa viikkoa! ❤
PoistaNää on ollut taivaallisia! 😋 Onnistuukohan kuinka gluteenittomana? 🤔
VastaaPoistaIhanaa kuulla, että oot tykännyt! 😍 En leivo gluteenitonta itse laisinkaan, niin en valitettavasti osaa sanoa miten onnistuisivat. Mutta luulisi ehkä onnistuvan jauhoja vaihtamalla ja ehkä laittamalla aavistuksen enemmän kuin reseptissä sanotaan 😊
PoistaNämä tuli testattua ja luvattoman hyviä ovat! Nyt on uusi satsi paistumassa juhlia varten 😉😋
VastaaPoistaIhanaa kuulla että tykkäsit! ♥
Poista