maanantai 9. heinäkuuta 2018

Mokkapala-kääretorttu

Mokkapalat muuttivat muotoaan kääretortuksi tällä kertaa ♥

Resepti on alunperin Kinuskikissan Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjasta, joka omasta hyllystänikin löytyy. Mutta sain inspiraation tämän leipomiseen Emerald City -blogista, joka puolestaan oli tämän reseptin bongannut Serkusten suklaaunelma -blogista.


Mokkapala-kääretorttu

Mokkatäyte:
100 g voita
4 ½ dl (270 g) tomusokeria
¾ dl vahvaa kahvia
½ dl (20 g) kaakaojauhetta


Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 dl (70 g) perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Mokkakuorrute:
25 g voita
1 ½ dl (90 g) tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
2 tl kaakaojauhetta


Aloita mokkatäytteen valmistuksesta. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Älä anna seoksen kiehahtaa, sillä se voi estää jähmettymisen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin.

Valmista seuraavaksi kääretorttupohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (23 cm x 33 cm, itse jouduin virittelemään leivinpaperin pienemmäksi pellille foliotuen avulla, koska peltini on isompi) ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vatkaa mokkatäytettä sähkövatkaimella hetken aikaa, kunnes täyte vaalenee ja kuohkeutuu hieman. Levitä tasaisesti kääretorttulevyn päälle ja rullaa. Tarvittaessa kääretorttua voi käyttää jääkaapissa, ennen rullaamista, jolloin täyte jähmettyy eikä pursua niin helposti yli. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Viimeistele kääretorttu mokkakuorruteella. Laita kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa jähmettymistä. Jäähdytä vesihauteessa sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. (Itse sekoittelin ihan ilman vesihaudetta vaan jonkin aikaa). Valuta kuorrute kääretortun pinnalle ja ripottele nopeasti kuorrutteen päälle strösseleitä.

12 kommenttia:

  1. "Perinneherkku" mukavassa muodossa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hauskaa vaihtelua perus-peltiversiolle! 😊👍🏻

      Poista
  2. Nam! Ihana idea kääretorttuun. <3

    VastaaPoista
  3. Tämä kuulostaa juuri sellaiselta, mitä meidän talossa rakastetaan :) Ja täytyy todeta, että moninaiset on reseptien tiet. Usein olen miettinyt, että aika vaikea on keksiä mitään uutta, kun kaikki on jo moneen kertaan leivottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! ❤ Meillä tykättiin tästä kyllä tosi paljon, mokkapalat ovat ihan ikisuosikkeja missä tahansa muodossa 😍 Ja joo, oot ihan oikeessa! Monesti on saanut jonkun hyvän idean ja mennyt googlettamaan, niin tottakai se on ollut jo keksitty 😂

      Poista
  4. Näyttää niin hyvältä! Kauniita kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekkin 💛🌞

      Poista
  5. Voi miten hirmu kiva idea! Täytyy kokeilla jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli munkin mielestä, kivaa vaihtelua! 😊 Kannattaa kyllä kokeilla 👍🏻

      Poista
  6. Ai että miten ihanan näköistä sinunkin kääretorttu! Ihanan paksu kuorrute... <3

    VastaaPoista
  7. Mäkin tein joku vuosi mokkapalakääretorttua, mut siitä ei kyl tullut yhtä nätti. Tuo kuorrutus on taianomainen <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥