perjantai 1. kesäkuuta 2018

Mustaherukka-suklaahyydykekakku

Tässä olisi ihana resepti ihanaan mustaherukka-suklaahyydykekakkuun ♥

Ensi kerralla tosin kokeilen jotain muuta ohjetta, koska tähän tuli omasta mielestäni todella paljon tuota tomusokeria täytteisiin. Mutta herkullista oli tämäkin :) Mustaherukka ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen!

Tämä kakku lähtee huomenna mukaani Keski-Suomeen juhlistamaan suuren unelmani toteutumista. En olekaan täällä vielä kertonut, että tulevasta maanantaista 4.6. alkaen minulla on virallisesti ikioma kotileipomo ja alan tekemään tilauksesta kakkuja ja leivonnaisia täällä Tampereella! ♥ Lisätietoja ja hinnaston löydät blogini yläreunasta blogin otsikon alta kohdasta "Tilausleipomon hinnasto ja tilausehdot". Jos siis olisit vailla ihania herkkuja arkeesi tai kesän juhliisi, niin laita ihmeessä viestiä tulemaan! :)

Alkuperäinen resepti Kaakao kermavaahdolla -blogista. Alla hieman muokattuna. Alkuperäiseen reseptiin tulee mustaherukkamehu-kiille, itse tein suklaaganachen Baking of... -blogin ohjeella.


Mustaherukka-suklaahyydykekakku

Pohja:
200 g suklaakeksejä tai digestive-keksejä
80 g voita


Murskaa pohjaa varten keksit hienoksi muruksi. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. 24-senttisessä vuoassa kakusta tulee noin 5 cm korkea. Voit myös käyttää irtoreunavuokaa, jolloin saat tehtyä kakun suoraan tarjoilulautaselle eikä sitä tarvitse enää siirtää. Molemmissa tapauksissa kannattaa vuoan reunat öljytä ja tomusokeroida kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti.

Suklaatäyte:
150 g tummaa suklaata (80%)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta


Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa, kattilassa tai pienissä erissä mikrossa varovasti. Notkista kulhossa tuorejuusto ja mascarpone. Sekoita ensin pieni määrä tuorejuustoa sulatetun suklaan joukkoon ja yhdistä sitten loppu tuorejuusto ja suklaa keskenään.

Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Yhdistä suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna 1-2 rkl vettä kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan vesitilkkaan hyvin sekoittaen. Jos liivatteet eivät tunnu sulavan, nosta kattila liedelle hetkeksi jälkilämpöön ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.

Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Mustaherukkatäyte:
400 g mustaherukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g mascarponea
2 dl kermaa
2 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta


Sulata ja lämmitä jäisiä mustaherukoita hetken aikaa mikrossa. Paseeraa mustaherukat siivilän läpi esimerkiksi lusikalla painelemalla niin, että saat täytettä varten sileää mustaherukkasosetta.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Notkista tuorejuusto ja mascarpone kulhossa ja sekoita marjasose joukkoon.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Yhdistä tuorejuusto-marjaseos ja kermavaahto, ja sekoita tasaiseksi. 
Kuumenna 1-2 rkl vettä tai mustaherukkamehua kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan vesitilkkaan hyvin sekoittaen. Jos liivatteet eivät tunnu sulavan, nosta kattila liedelle hetkeksi jälkilämpöön ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana marjatäytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.

 Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata 
0,75 dl kuohukermaa
1 rkl voita

 Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele tumma suklaa joukkoon. Hämmennä kevyesti, kunnes suklaa on sulanut. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä hetki, kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta kakun reunoille. (Huom: Tämä määrä riittäisi koko kakun päällisenkin kuorruttamiseen ganachella, mutta itse halusin valuttaa sitä vain reunoille ja käytin loput muuhun tarkoitukseen).

14 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin kauniilta! Oikea kesän herkku <3

    VastaaPoista
  2. Onnea oman kotileipomon johdosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni! 😊 Se on kyllä ollut yksi suurimmista haaveistani jo pitkään, ihanaa että siitä vihdoin tuli totta 😍

      Poista
  3. Herkullisen näköistä - onnea ja menestystä kotileipomolle!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku ja onnea kotileipomolle! :)

    VastaaPoista
  5. Aivan upean näköinen kakku!! <3 Ja oikein paljon onnea ja tsemppiä kotileipomon toiminnalle. Et taida ihan tänne Vaasaan asti toimittaa leipomuksia?? ;) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤ Ja haha valitettavasti kuljetus ei ihan yllä sinne asti 😂👍🏻

      Poista
  6. Onnea! Olen itsekin haaveillut tilausleipomosta , mutta katsoo nyt. En perustaisi enää sellaista kotileipomoa, joka meillä aikoinaan oli. Leivottiin leipomon myymälään ja kylällä levaan kahvilamyymäläämme kaikkea mahdollista - ruokaleipää ja makeita tuotteita. Hävikkiä oli niin paljon ja olhan se rankkaa. Mutta tilausleipomo kiinnostaisi kyllä. Onko sinulla ihan leipomotilat erikseen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😍 Ai sulla on kokemusta sellaisesta kotileipomosta. Mulla ei oo tiloja erikseen, vaan ihan kotona teen 😊 Tartu säkin ihmeessä unelmaan, jos se on mahdollista! 👍🏻

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥