lauantai 16. kesäkuuta 2018

Banaani-nutella -juustokakkubrownie

Nyt ollaan aikamoisen herkun äärellä. Voisin jopa sanoa, että tämä on yksi parhaista tekemistäni brownieista ikinä. Ihanan tahmainen ja mehevä browniepohja yhdistettynä juustokakkutäytteeseen, banaaniin ja Nutellaan -eihän se voi olla kuin täydellistä ♥

Alkuperäinen resepti Pikku murusia -blogista.


Banaani-nutella -juustokakkubrownie

Pohja:
60 g voita
100 g sokeria
75 g tummaa suklaata
60 g kananmunaa
1 tummunut banaani
60 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa leivontakaakaojauhetta 

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja tumma suklaa. Sulata miedolla lämmöllä. Älä päästä seosta kiehumaan, ainesten on tarkoitus vain sulaa yhteen. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Vaahdota kananmuna kevyesti kulhossa käsivatkaimella. Lisää joukkoon haarukalla muussattu tai sauvasekoittimella soseutettu banaani. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää suklaamassan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi käsivatkaimella tai nuolijalla, vältä turhaa vatkaamista. Kaada 20 cm voideltuun ja leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.

Täyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
32 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
35 g kananmunaa

Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita käsivatkaimella tasaiseksi. Valuta raidoiksi tai täpliksi suklaamassan päälle.

Päälle:
Nutellaa

Pehmitä haluamasi määrä Nutellaa hetki mikrossa. Valuta raidoiksi tai täpliksi tuorejuustotäytteen päälle. Marmoroi pinta esimerkiksi lusikan varrella. Varo sekoittamasta liikaa, etteivät massat sekoitu kokonaan.

Paista 175 asteessa (4-tasoisen uunin) toisiksi alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia. Älä paista liian kauan, jottei brownie kypsy läpikypsäksi. Sen pitää jäädä aavistuksen raa'aksi. 

Vinkkejä: 
- Mitat ovat grammoina kananmunia myöten, ja suosittelen punnitsemista ehdottomasti.
- Paistoin tämän itse irtopohjaisessa piirakkavuoassa, jota myydään 24-senttisenä ja se onkin sitä yläpuolelta reunasta reunaan mitattuna. Pohjan halkaisija on kuitenkin vain 20-21 cm, ja tällä vuoalla onnistui oikein hyvin.
- Säilytä brownie jääkaapissa, mutta ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua.
- Pohjan tekemiseen kannattaa valita se kunnolla pilkullinen ja tummunut banaani.

12 kommenttia:

  1. Tää on varmasti hyvää! <3 Mehevän näköistä suklaaherkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä aikamoinen makuelämys, ehdottomasti yks parhaista ♥

      Poista
  2. Oijoi miten taivaallisen hyvännäköistä herkkua:) Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
  3. Miten alkoikin tehdä mieli oikein mehevää browniepalasta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihanaa 😂👍🏻 Mikä oliskaan sen parempaa 😍

      Poista
  4. Siis nyt ei voi muuta sanoa kuin NAM!<3 Tää oli varmaan ihan älyttömän hyvää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Niin kyllä oli, banaanikin oikeasti maistui tässä eikä jäänyt muiden makujen alle piiloon 😍👌🏻

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥