tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kitkat-suklaacookiet

Olen nyt ihan tietoisesti pitänyt pienen tauon suklaahippukekseistä, koska tuntui pienen hetken että blogini täyttyy pelkästään niiden resepteistä. Se tauko alkoi kuitenkin tuntua jo niin pitkältä ja kamalalta, että oli jo aika taas kääriä hihat ja alkaa pilkkomaan (ja syömään) suklaata!

Tässä reseptissä hieman rousketta cookieihin tuo Kitkat-suklaa. Ja nämä jatkavat sitä vanhaa samaa kaavaa, että näiden pitää olla vielä hieman raakoja uunista otettaessa, jotta niistä tulee täydellisiä. Näistä ei kuitenkaan tule niin litteitä kuin mitä aiemmilla cookieresepteilläni tulee, vaan jäävät sellaisiksi muhkuiksi. Olen todellinen cookieperfektionisti, ja nämä eivät tällä kertaa ihan suosikkilistalleni yltäneet. Mutta ihan mielettömän ihania, suklaisia ja meheviä nämä olivat joka tapauksessa, ja teen varmasti toistekkin ♥

Resepti Wicked sweet kitchen -blogista.


Kitkat-suklaacookiet (noin 20 kpl)

1 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
110 g voita
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/3 tl ruokasoodaa
1/3 tl suolaa
150 g (maito)suklaata 
90 g Kitkat-patukoita

Paloittele suklaa ja Kitkat-patukat.

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hetken aikaa voimakkaasti. 

Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda sekä suola kulhossa. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja vatkaa hiljaisella teholla nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa liikaa! Ei haittaa, vaikka kaikki jauhot eivät vielä tässä vaiheessa ole tasaisesti sekoittuneet.

 Lisää lopuksi suklaarouhe ja Kitkatit. Sekoita lastalla tasaiseksi nopeasti, mutta nyt niin että taikina on aivan tasaista ja sileää. Anna taikinan olla kelmuun käärittynä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
 Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Ota taikinasta pingispallon kokoisia palloja (itselläni á 40 g) ja asettele pellille. Jätä muutama sentti väliin, sillä keksit leviävät hieman.

Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksien alareunat ovat saaneet aavistuksen väriä. Muutoin keksien ei tarvitse saada väriä, vaan niiden pitää olla edelleen hieman raakoja uunista otettaessa. Älä jätä pellille jäähtymään, jotta eivät kypsy liikaa.

Vinkki: Jos tuntuu, että keksit jäävät liian palloksi uunissa, voit kesken paiston varovasti painella niitä lusikalla litteämmäksi. Älä tee kuitenkaan liian litteitä, koska paksuus ja mehevyys ovat näiden juju.

6 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä! Pitäis itekin reipastua ja tehä tälläisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Suklaahippukeksit on ihan mun suosikkeja ❤

      Poista
  2. Voi nam! Herkullisen näköisiä! 😍😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Olivat kyllä tosi ihania 😍👌🏻

      Poista
  3. Naam! Kitkatit on niin hyviä, suklaahippukeksit on niin hyviä, ja nyt ne on yhdistetty! Vau, nämä menee ehdottomasti kokeiluun ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitkat on kyllä aivan ihanaa suklaata 😍 Ja sopii todellakin myös suklaahippukekseihin! Se tuo kivaa rapsahtelevaa rakennettakin maun lisäks 👍🏻 Testaa ihmeessä joskus! ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥