lauantai 28. huhtikuuta 2018

Banaani-kinuskikuppikakut

Se tavallinen tarina. Banaanit uhkasivat tummua hedelmäkorissa ja niistä piti kehitellä jotakin. Halusin tällä kertaa kuitenkin kokeilla jotain uutta reseptiä, ja sitten kaapista kaulinta etsiessäni silmiin pisti minimuffinssipelti. Se oli siinä, niitä piti saada! ♥

Huomenna mennään juhlimaan äitini syntymäpäiviä, joten sain napattua kolme kärpästä yhdellä iskulla: pelastin banaanit, sain yhden reseptin kokeilulistalta jälleen pois ja luulisin juhlavieraiden ilahtuvan päästessään maistelemaan näitä. Nämä tosiaan ovat minimuffinssipellillä paistettuja, joten ovat oikeinkin hyviä pieniä suupaloja muiden tarjottavien lisäksi.

Nämä ovat ihan taivaallisen ihania! ♥ Banaani ja kinuskihan tunnetusti ovat ihan lyömätön parivaljakko, eivätkä petä nyttenkään. Kuppikakut itsessään ovat todella meheviä ja ihanan makuisia, ja tuo samettisen sileä kinuskikreemi on ihan järjettömän hyvä lisä näihin. Tykkäsin!

Alkuperäinen resepti Annin Uunissa -blogista.


 Banaani-kinuskikuppikakut
(noin 36 isoa tai 65 minikuppikakkua)

250 g voita
5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
3½ dl piimää
7 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl kanelia
4½ dl banaanisosetta (noin 4 tummunutta banaania) 

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa kuohkeaksi. 

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja kaneli. Sekoita ne huolellisesti keskenään. Soseuta banaanit sauvasekoittimella sileäksi soseeksi.

Lisää puolet jauhoista voi-sokerivaahtoon ja lisää sen jälkeen piimä. Lisää sitten loput jauhoista. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ja lisää lopuksi banaanisose. Vatkaa vielä noin minuutin ajan. (Itse ohitin nämä vaiheet: laitoin voi-sokerivaahtoon kerralla kaikki loput ainekset ja sekoitin sähkövatkaimella hitaalla nopeudella vain sen verran, että massa oli tasaisesti sekaisin).

 Aseta muffinssivuoat muffinssipellille. Annostele taikinaa vuokiin noin 2/3.

Paista isoja kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Minikuppikakut sen sijaan kypsyvät nopeammin, tarkkaile uunia jo 6-7 minuutin jälkeen. (Näiden ei tarvitse saada miniversioina juurikaan väriä, omani olivat täysin kypsiä vaikka olivat pinnaltaan vaaleita. Näin ne jäivät ihanan meheviksi. Kokeile kypsyys tikulla ja ota rohkeasti uunista, jos tikkuun ei enää jää mitään tai jos siihen jää enää muutamia kosteita murusia.) Anna jäähtyä kunnolla.

Kinuski-voikreemi:
250 g voita
5 dl tomusokeria
(itse laitoin 2 dl salted caramel -makutomusokeria ja loput tavallista)
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kinuskia

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa muutama minuutti. (Tarkoitus on nyt oikeasti vaahdottaa, jotta saadaan kuorrutteesta kreemimäisen sileä, kuohkea ja samettimainen suutuntumaltaan. Jos pehmennät voita mikrossa, älä anna sen sulaa yhtään).

Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan. Lisää sitten vaniljasokeri ja puolet kinuskista. Vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.

Lisää loput kinuskit ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on todella kuohkeaa. Kokonaisuudessaan vatkaamiseen menee aikaa noin 10 minuuttia.

Laita valmis kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla. Pursota kreemi kauniisti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa.

Vinkkejä:
-Käytä vain pilkullisia mahdollisimman tummia banaaneja, näin saat mehevimmän ja parhaan makuisen lopputuloksen. Taviskypsistä tehty ei maistu ollenkaan samalta.
-Alkuperäisessä ohjeessa ei ole kanelia, mutta itse en koskaan jätä kanelia pois banaanileivonnaisista. Voit jättää sen halutessasi pois, mutta en suosittele tietenkään ;)
-Itse lisäsin kinuskikreemiin noin 50 g vaniljatuorejuustoa hieman keventämään sitä, ja se sopi siihen täydellisesti. Jos haluat myös laittaa tuorejuustoa, lisää se ennen tomusokerin lisäämistä, ja vatkaa hyvin voin kanssa sekaisin.
-Voit tehdä kuorrutteeseen tulevan kinuskin itse tai käyttää kaupan valmista. Itsetehdyssä on kuitenkin aina paras maku. Jos haluat kuorrutteeseen lisää kinuskin makua, kannattaa käyttää tomusokerina osaksi salted caramel -makutomusokeria.

16 kommenttia:

  1. Kirjaimellisesti syötävän suloisia! Ja niin sievät pursotukset päällä ��

    VastaaPoista
  2. Uskon, että maistuvat! Tein tänään ohjeellasi banaanidonitseja kinuskikuorrutteella. Pitää paneutua maisteluun enemmän huomenna :) Aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin maistuivat, suunnittelen jo milloin pääsis näitä leipomaan uudestaan! 😄 Ja sepä kiva että oot kokeillut niitä 😍🍩 Toivottavasti maistuivat! Ja hyvää vappua sinullekkin, vaikkakin vähän nyt jälkijunassa 😄

      Poista
  3. Oho! Näyttää super ihanilta, ja nämä minit on tosi söpöjä <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Ja joo nää miniversiot on ihania, ja just sopivan kokoisia suupaloja juhliin 😊👍🏻

      Poista
  4. Näyttää superherkullisilta! Kiitos ohjeesta♥ näitä pitää kokeilla! Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤ Kokeile ihmeessä joskus, näistä tuli ainakin mun uusia suosikkeja 😍 Mukavaa (tässä vaiheessa jo) keskiviikkoa sinullekkin! 😊

      Poista
  5. No niin, kuola valuu suupielestä, ihania kuppikakkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sehän on ihan positiivista 😂👍🏻 Kiitos! 😊

      Poista
  6. Aijai, nämä näyttävät aivan täydellisiltä! 🙂 Ehkä pitää itsekin kokeilla joskus. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Omaan makuuni nämä ainakin olivat ihan täydellisiä 😍👌🏻

      Poista
  7. ihanan mehevältä vaikuttaa tuo taikina? Voiko tätä taikinaa käyttää myös pellille tehtävään piirakkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo se on todella mehevää! 😍 Yllätyin miten nää pysyivät jääkaapissakin kuorrutuksen alla pehmeinä! Kunhan malttaa tosiaan olla paistamatta liikaa, etteivät kuivu sen takia. Ja kyllä uskon että voisi käyttää piirakkaankin. En vaan valitettavasti osaa sanoa kuinka iso taikina siihen menee tai miten kauan pitää paistaa, kun en ole itse kokeillut 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥