lauantai 17. helmikuuta 2018

Suklaahippukeksi-palat

Tässä jälleen yksi suklaahippuresepti uudessa muodossa ♥

Näiden suklaahippukeksien taikina ei vaadi sähkövatkaimen tai yleiskoneen esiin kaivamista. Kaikki ainekset sekoitetaan sulaan rasvaan käsin sekoittamalla. Tadaa, helppoa ja nopeaa kuin mikä! 

Nämä olivat ihanan tahmeita ja sisältä ihanasti hieman raakoja, eli juuri sellaisia mistä eniten tykkään. Ja suklaata on ja paljon! Lisäksi näissäkin pisteeksi iin päälle ripotellaan sormisuolaa päälle korostamaan muita makuja ja taittamaan makeutta. Voisin kai ripotella sitä ihan mihin tahansa.

Kuten sanottu, näiden tekeminen on nopeaa. Kuitenkin nämä hieman häviävät rakenteessaan oikeille suklaahippukekseille, joissa voi ja sokerit vaahdotetaan kunnolla vaahdoksi. Ilmiö on hieman sama kuin jos verrataan kunnolla vaivattua leipää vaikkapa vaivaamattomaan peltileipään. Rakenne on sileämpi, tasaisempi ja tiiviimpi vaivatussa leivässä. Sama on näissä kekseissä, nämä ovat aavistuksen murumaisempia kuin "oikeat" cookiet. Kuitenkin puhutaan vain aavistuksesta, voi olla ettei muut sitä edes huomaa, terveisin perfektionisti.

Siltikin, tykkäsin näistä todella paljon ja eihän kaikkien kuulukkaan olla samanlaisia. Nämä saavat olla erilaisia, ja ovat herkullisia juuri näin. 

Resepti Wicked Sweet Kitchen -blogista.


Suklaahippukeksi-palat (noin 9 palaa)

85 g voita
1 1/5 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata (45% kaakaota)
sormisuolaa

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Voitele 20 cm x 20 cm irtopohjainen piirakkavuoka esimerkiksi vuokasprayllä. 

Rouhi suklaa karkeasti veitsellä. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda, suola sekä vaniljasokeri. Laita sivuun odottamaan.

Sekoita jäähtynyt voi ja sokerit keskenään kulhossa käsin vispilällä. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi sekaan jauhot ja suklaarouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele sormisuolaa päälle.

Paista keksiä 165 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes reunat saavat aavistuksen väriä. Älä paista liikaa, tämän on tarkoitus olla hieman vielä raakaa uunista tullessaan.

Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa paloiksi terävällä kuumalla veitsellä. Ripottele lopuksi vielä halutessasi hieman lisää sormisuolaa keksien päälle.

Vinkkejä:
- Anna rasvan jäähtyä kunnolla ennen muiden ainesten lisäämistä. Tämä on tärkeää.
- Itse annoin taikinan olla jääkaapissa kelmuun käärittynä ½ h ennen paistamista.
- Alan kuulostaa ihan rikkinäiseltä levyltä, mutta tätä(kään) ei saa paistaa liikaa. Tarkkaile siis paistumista, ja ota rohkeasti uunista kun reunat ovat saaneet väriä, mutta keksi muuten on vielä vaalea ja pehmeä. Omassa uunissani paistoin noin 15 minuuttia, ja hieman aiemmin olisin saanut ottaa pois.

12 kommenttia:

  1. Onpas ihana ohje! Jossain muussakin blogissa katselin tällaista peltikeksityyppistä ohjetta. Näyttää tosi herkulliselta. Kätevä tarjottava juhliinkin, kun saa leikattua pieniin paloihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Ja siis joo mä leikkasin tän kanssa pieniks ihaniks suupaloiks, sopis tosiaan loistavasti juhliinkin tarjottavaks 👍

      Poista
  2. Oi miten hyvännäköisiä! Toimii kesällä mökkikeittiössäkin, kun ei tarvitse sähkövempaimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤ Ja hei totta, tuotapa en itse tullutkaan ajatelleeksi, että sopii hyvin vaikka mökillekkin 😊

      Poista
  3. Ihanilta näyttää♥ Minulle tuo paistaminen on aina se haastavin osuus..kun meinaa aina unohtua ne leipomukset sinne uuniin:) Kaunista talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Ja juu näitä ei kannata unohtaa uuniin missään nimessä 😄 Aurinkoista pakkaspäivää sinullekkin! 🌞

      Poista
  4. Toimiiko ohje, jos vaihdan vehnäjauhot perunajauhoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä 😊 Hmmm en kyllä vaihtais ainakaan koko jauhomäärää perunajauhoihin. Voi olla että tulee liian löysä taikina ja liian höttöä. 🤔 En toki tiedä, en ole kokeillut, mutta näin voisin ajatella. En uskalla luvata, että onnistuisi. Jos on tarkoitus saada gluteenitonta, niin ehkä ennemmin käyttäisin jotain gluteenitonta jauhoseosta. Mutta jos kokeilet, niin kerro ihmeessä miten onnistuit! 😊

      Poista
  5. Voi että! Nämä ovat varmaan tosi herkullisia!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥