keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Trooppinen juustokakku

Raikkaat ja hedelmäiset juustokakut ovat ihania ♥ Teen useimmiten mango- tai persikkajuustokakkua, mutta omille kolmekymppisilleni halusin kokeilla jotain uutta.

Tähän kakkuun käytetään Bonnen trooppista hedelmäsosetta, joka sisältää banaania, mangoa ja guavaa. Aivan ihana sose jo sellaisenaankin, ja sopi tähän kakkuun ihan täydellisesti.

Tämä oli todella raikas, pehmeän kermainen ja virkistävästi hieman erimakuinen juustokakku ♥ Tykkäsin todella paljon, aion tehdä tätä seuraavankin kerran mangojuustokakun sijaan! :)

Resepti on pienin muutoksin Kääpiölinnan köökissä -blogista, joka taas oli löytänyt sen Tarun taikakakut -blogista. Ihanaa miten hyvät reseptit aina lähtevät kiertämään :)


Trooppinen juustokakku 

Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
200 g vaniljarahkaa
4 dl vispikermaa
3 dl Bonnen Trooppista sosetta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
  7-8 liivatelehteä (itse laitoin 7)
½ dl vettä

Kiille:
1 dl Bonnen trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä 


Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Öljyä kevyesti ja tomusokeroi 24-senttinen irtoreunavuoka. Kopistele ylimääräinen tomusokeri pois. Laita vuoka tarjoilulautasen päälle, ja kaada keksi-voiseos sinne. Painele kevyesti tasaiseksi, älä liian voimakkaasti jotta pohjasta ei tule kova.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit, (toisessa kulhossa samoilla vatkaimilla notkistettu) tuorejuusto ja hedelmäsose. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Kaada se sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Kaada täyte vuokaan. Painele täytettä lusikalla reunoja kohti joka puolelta, jotta reunasta tulee tasainen. Voit myös hötkytellä vuokaa varovasti. Tasoita pinta.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita keskenään hedelmäsose ja vesi. Kiehauta noin 2 rkl vettä kattilassa ja liota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmäsoseen joukkoon, ja sekoita koko ajan nopeasti. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mutta mieluiten yön ylitse.

Koristeena omassa kakussani on kermavaahtoa, banaanimarenkeja, sokerimassasta tehtyjä koristeita, sekä Confetista ostetut tähtisadetikut.

10 kommenttia:

  1. Namnam, tämä kuulostaa ja ennen kaikkea näyttää aivan älyttömän herkulliselta. Kokeiluun menee kyllä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Kannattaa kyllä kokeilla joskus, tästä tykättiin meillä ainakin tosi paljon 😍

      Poista
  2. Tämä on mun ohje ;D;D Aattelin kun oli niin tutun oloinen!
    Ihan näköinen ja hyvää on ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei totta, niinpä näkyy olevankin kun ihan ajatuksella luin! 😄 Lisätäänpäs sut tähän! Kiitos ihan huippuhyvästä reseptistä, tää oli todella ihana kakku! ❤

      Poista
  3. Oioi, kuinka kaunis kakku 😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥