lauantai 9. joulukuuta 2017

Taateli-suklaakakku

Eilen leivoin kahvikakkkuja joulumyyjäisiin, jotka järjestetään tänään Tampereella Tampere-talossa. Lahjoitin kakut Anteron Ystävät ry -kissayhdistykselle myytäväksi kissojen auttamiseksi :) Näitä taateli-suklaakakkuja tein kaksi kappaletta, ja lisäksi kardemumma-kahvikakkuja sekä geisha-banaanikakun.

Mikäpä olisi sen jouluisempi kakku kuin taatelikakku ♥ Taateli ja suklaa ovat ihan vastustamaton makupari, ja tämä kakku on todella herkullista, mehevää ja vain paranee vanhetessaan -mikäli se ehtii kovin kauaa odotella vanhenemista ;) Lisäksi tykkään siitä, että tällä reseptillä saa ihanan ison kakun aikaiseksi.

Resepti löytyi Mustikkasuu -blogista :)


Taateli-suklaakakku

1 pkt kuivattuja taateleita (250 g)
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
100 g rouhittua tummaa suklaata


Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää karkeasti paloitellut taatelit ja keitä tasaiseksi massaksi. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaisen sileäksi. Lisää seokseen voi kuutioituna ja anna rasvan sulaa seoksen joukkoon. Jäähdytä.

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään, myös suklaarouheseos. Sekoita ensin kananmunat taateli-rasvaseokseen ja lopuksi kuivat ainekset. Kaada hyvin voideltuun (ja halutessasi) jauhotettuun isoon kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 h. (Omassa uunissani kakku oli Nordicwaren vuoassa valmis noin 50 minuutissa). Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan kakkuvuoan alla.

8 kommenttia:

  1. Taatelikakku on yks mun suokkareista <3

    VastaaPoista
  2. Oijoi, tämä näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta! Ehkä pakko kokeilla vielä ennen joulua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Kokeile ihmeessä! Taatelikakku on sellaisenaankin ihanaa, ja vielä ihanampaa suklaaseen yhdistettynä 😉

      Poista
  3. Taatelikakku on yks parhaista joulukakuista ja tuo soseutus tekee lopputuloksesta ja koostumuksesta huippu hyvän. Itse vielä siivilöi taatelit soseutuksen jälkeen, niin lopputulos on tosi samettinen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! 😊 Ja joo mä tykkään tosta soseutuksesta kanssa. Soseutan aina kaikissa resepteissä kaiken, mikä käsketään ohjeessa esim vain muussaamaan haarukalla... 😂 Ja okei sä oot vieny homman pidemmälle, kun siivilöitkin vielä! Pitänee ehkä itsekkin ens kerralla 😁👍

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥