maanantai 18. joulukuuta 2017

Piparkakkumuffinssit

Mikään ei luo joulutunnelmaa enemmän kuin joulumausteet ♥ Tällä kertaa tuo ihana tuoksu leijaili kotiimme ihanien piparkakkumuffinssien muodossa. Voitteko uskoa, että joulu on jo tällä viikolla? :D

Omasta kaapistani ei sattunut löytymään valmista piparkakkumaustetta, mutta korvasin sen sekoittamalla kuivien aineiden joukkoon: 1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja 1/4 tl inkivääriä. Ja noista valmiista piparkakkumausteista ehdottomasti paras omasta mielestäni on SantaMarian! Se sisältää kanelia, neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa, eli kaikki parhaat ja kaikkia on juuri sopivassa suhteessa. Meiran mauste taas sisältää pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä, ja on ihan liian väkevää eikä ollenkaan hyvänmakuista omaan makuuni. Mutta kuka mistäkin tykkää, minä tykkään SantaMariasta enemmän :)

Resepti pienin muutoksin KakkuMökki -blogista.


Piparkakku-muffinssit (10-12 kpl)

200 g voita
1½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2 tl piparimaustetta (SantaMaria)
(50 g piparisuklaata rouhittuna)

Kuorrutus:
2-3 dl vispikermaa (riippuen tyllasta, jolla pursotat)
2-3 rkl hienoasokeria, tomusokeria tai haluamaasi makutomusokeria

Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää  halutessasi rouhittu piparisuklaa taikinaan tässä vaiheessa. Sekoita varovasti puuhaarukalla tasaiseksi. 

Lusikoi tai pursota taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. Paistoaikaan vaikuttaa muffinssin koko. Varo paistamasta kuivaksi, kokeile kypsyyttä tikulla ajoissa. Anna jäähtyä kokonaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta haluamallasi sokerilla ja pursota kuppikakkujen päälle. (Nämä pursotukset olen tehnyt russian bulbous -tyllalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥