tiistai 19. joulukuuta 2017

Geisha-banaanikakku

Banaanikakku on ehkä parasta ikinä, ja niin on myös Geisha-suklaa! Mikäpä siis voisi olla parempaa kuin nämä kaksi yhdistettynä samaan kakkuun :) Tällä reseptillä tulee lisäksi ihanan iso kakku, joten herkuteltavaa riittää!

Tämänkin kakun lahjoitin muutama viikko sitten joulumyyjäisiin, joista aiemmin kerroin ja joiden tuotto meni ihanalle kissayhdistykselle. Itse en siis valitettavasti päässyt maistamaan tätä, mutta taikina oli ainakin taivaallisen makuista ja uunista leijunut tuoksu aivan ihana ♥ Pitänee piakkoin leipoa uudestaan, niin pääsee itsekkin maistamaan!

Resepti Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset -kirjasta.


Geisha-banaanikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
100 g (1 levy) Geisha-suklaata
1 iso tummunut banaani

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen massaan. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu Geisha-suklaa ja soseutettu banaani. (Itse oikaisen tässä: kaadan kaikki loput ainekset kerralla voi-sokerivaahtoon, ja sekoitan sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella tasaiseksi nopeasti).

Kaada isoon voideltuun kahvikakkuvuokaan, ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. (Omani oli Nordicwaren vuoassa kypsä jo 45 minuutissa). Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥