lauantai 11. marraskuuta 2017

Salted caramel -marengit

Piti saada blogini salted caramel -kategoriaan marengitkin, joten tässä olisi :D Nämä tehdään yksinkertaisesti suolakinuskin makuisesta makutomusokerista ja valkuaisista.

Voit näppärästi vaihtaa makutomusokerin toiseen halutessasi eri makuisia!


Salted caramel -marengit
(noin yksi pellillinen)

2 valkuaista 
n. 2 dl salted caramel -makutomusokeria 

Laita uuni lämpeämään noin 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla valmiiksi.

Erottele keltuaiset huolellisesti valkuaisista. Ole tarkka, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisen sekaan. Varmista myös, ettei vatkauskulhossa ja vispilöissä ole yhtään rasvaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. (Tomusokerin tarkkaa määrää on vaikea sanoa tässä reseptissä, koska ainesten määrät eivät ole grammoina. Huomaa varoa lisäämästä kovin paljoa liikaa). Marenkivaahto on valmista, kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

Värjää marenkivaahto halutessasi pastavärillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa, joten ne voi pursottaa lähekkäin.

Laita marengit uuniin kuivumaan noin tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun ne irtoavat helposti leivinpaperista.

4 kommenttia:

  1. Onko tuollaistakin tomusokeria olemassa?? Mulla on aukko sivistyksessä..
    Näyttää tosi hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on! :D Näitä makutomusokereita on ihan valtava valikoima nykyisin. Ja kiitos paljon :)

      Poista
  2. Millä tyllalla olet nuo pursottanut, kun ne ovat niin kauniin näköisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nää on pursotettu isolla tiheällä tähtityllalla, joka on yks mun suosikeista ♥ Täältä esimerkiks löytyy samanlainen malliks: https://www.kakkusankarit.fi/Taehtitylla-16mm-tiheae

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥