tiistai 14. marraskuuta 2017

Mangojuustokakku uunissa

Tämä mangojuustokakku on juustokakku piirakkamuodossa, ja se paistetaan uunissa kolmessa erässä. Tähän tulee kaksi kerrosta, joista alempi on vaalea ohut juustokakkukerros ja päällinen paksumpi mangokerros kondensoidusta maidosta. Resepti muistuttaa hieman key lime -piirakkkaa mangomuodossa.  

Resepti Wicked sweet kitchen -blogista, josta kannattaa kurkata kuvalliset ohjeet.


Mangojuustokakku uunissa

Pohja:
170 g kaurakeksejä
70 g voita

Juustokakkukerros:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna

Mangokerros:
1 prk / 397 g makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl mangososetta (esim. Bonne)
1½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
4 keltuaista

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele 24 cm irtopohjainen piirakkavuoka. 

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulaneen voin kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää esimerkiksi lasin pohjaa apunasi. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia keskellä uunia. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja suola notkeaksi ja kuohkeaksi massaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja paista keskellä uunia 12-15 minuuttia, kunnes täyte on juuri "pysähtynyt." Anna jäähtyä hetken.

Vähennä uunin lämpötila 160 asteeseen. Sekoita kondensoitu maito, mangosose, sitruunamehu, suola ja keltuaiset kulhossa tasaiseksi. Älä vatkaa! Kaada juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Paista 160 asteessa 18-20 minuuttia, kunnes täyte on pysähtynyt,  mutta on vielä keskeltä kiiltävää. Anna jäähtyä.

Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön ylitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥