sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Guinness-suklaakuppikakut

Olen pitkään haaveillut Guinness-kakusta. Söin sellaista ehkä jo kymmenisen vuotta sitten syntymäpäiväjuhlissa, ja siitä asti se on pyörinyt mielessä. Se oli niin uskomattoman mehevää, kosteaa, suklaista ja herkullista, että söin useammankin palan vaikken olisi jaksanut enää.

Tänään vihdoin meidän 8-vuotispäivän kunniaksi ostin kaupasta Guinnessia ja tummaa suklaata. Kokonaista kakkua en kuitenkaan kahdelle syöjälle alkanut tällä kertaa tekemään, vaan päädyin leipomaan tätä ihanaa herkkua kuppikakkumuodossa. Ja kaikkien vuosien odotus oli niin sen arvoista!

Mä en ole oluiden ystävä muutoin, mutta näissä kuppikakuissa se on suklaan kanssa ihan mielettömän hyvä yhdistelmä. Guinness ei maistu näissä juurikaan, mutta tulee kuitenkin välillä esiin antaen jännittävän makusäväyksen. Olut mehevöittää näitä todella paljon suklaan kanssa, ja saa aikaan myös upean tummanruskean värin. Kun vielä päälle lisätään tuorejuustokuorrutus, niin nämä ovat kyllä ihan älyttömän ihania! ♥ Juuri niin meheviä, muhevia ja herkullisia kuin odotinkin. Pitää joskus kokeilla myös sitä kakkuversiota.

Resepti pienin muutoksin Valiolta.


Guinness-suklaakuppikakut (noin 12 kpl)

2 dl tummaa olutta (Guinness)
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl soodaa

Kuorrutus:
2 rasiaa (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria

Rouhi puolet suklaasta. Laita rouhitut suklaat sivuun odottamaan, ja paloittele käsin toiset puolet kattilaan. Lisää olut sekä paloiteltu voi. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehua, tarkoitus on vain sulattaa ainekset keskenään. Anna jäähtyä pieni hetki.

Vatkaa haarukkavatkaimella joukkoon sokeri ja munat. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja sooda keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina kevyesti ja nopeasti tasaiseksi. Kääntele joukkoon lopuksi suklaarouhe. Valmis taikina on suunnilleen löysän lettutaikinan paksuista.

Kaada taikina muffinivuoilla vuorattuihin muffinipellin syvennyksiin.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10-15 min. Älä paista liikaa, jotta kuppikakkujen mehevyys ei kärsi. Kokeile kypsyyttä tikulla, ja ota pois uunista heti kun tikkuun jää enää kosteita pieniä murusia. (Omassa uunissani nämä olivat valmiita 10 minuutissa). Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.

4 kommenttia:

  1. Voi nam! <3 Guinness-kakkua onkin pitänyt testata. Ehkäpä tässä muodossa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Sama täällä, se on tosi pitkään odotellut jo sillä loputtoman pitkällä testilistalla... :D Mutta nää kuppikakut on loistava vaihtoehto varsinkin silloin, jos ei löydy tarpeeks syöjiä isolle kakulle! :)

      Poista
  2. Nämä kyllä kuulostavat hyviltä! Itsekään en ole mikään oluen ystävä mutta ehkäpä tätä makuparia täytyy kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää oli aivan ihania 😍 Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Olut ei maistu näissä, vaan se tuo sellasen jännittävän syvän suklaisen maun näihin 😊 Mä aion ehdottomasti tehdä näitä toistekkin, mutta Guinnessiin en edelleenkään olut-muodossa koske 😂

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥