lauantai 21. lokakuuta 2017

Suolakinuski-browniepiirakka

Jos jollekulle on vielä jäänyt epäselväksi, voisin syödä suolakinuskia kattilallisen ihan sellaisenaan koska se on parasta ikinä ♥ En kertakaikkiaan voi vastustaa, jos vastaan tulee salted caramel -reseptejä. Niinpä siis tässä jälleen yksi blogini kokoelmiin! Taidankin lisätä näille ihan oman kategorian tuonne sivuun, josta ne on helppo löytää kaikki samasta paikasta.

Näissä ihanan tahmea suolakinuskipäällinen yhdistyy browniemaisen suklaiseen ja mehevään piirakkapohjaan. Mikä siis voisi kertakaikkiaan olla parempaa?! ♥ Nämä säilytetään jääkaapissa, mutta ovat ehdottomasti parhaimmillaan kun saavat olla huoneenlämmössä hetken ennen tarjoilua.

Alkuperäinen resepti Yhteishyvästä.


Suolakinuski-browniepiirakka

Pohja:
175 g margariinia
175 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
4½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl (leivonta)kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
25 g voita
½ tl suolaa

Lisäksi:
sormisuolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa ne paksupohjaisessa kattilassa liedellä varovasti. Seoksen on tarkoitus vain sulaa, ei kiehua eikä lämmetä liikaa. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi lastalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla noin 20-25 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa loppuvaiheessa, varo paistamasta liikaa. (Alkuperäinen ohje sanoo paistoajaksi 30 minuuttia, omani oli valmis jo 20 minuutissa ja olisi mennyt ihan kuivaksi puolessa tunnissa). Anna jäähtyä.

Keitä fariinisokeria ja kuohukermaa noin 10-15 minuuttia paksupohjaisessa kattilassa ahkerasti sekoitellen. Kinuski on valmista, kun pisara kinuskia pysyy muodossaan kylmään veteen tiputettuna. (Itse tiputan kinuskia lusikan kuperalle puolelle, ja kun se valuu enää vain vähän, kinuski on valmista. Omassa kattilassani kinuskista tulee valmista usein alle 10 minuutissa, joten sitä kannattaa testata monesti.)

Anna jäähtyä muutama minuutti, ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, mutta säilytä jääkaapissa. Ripottele päälle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä!
    Mä en oo vieläkään testannu tälläsiä.. pitäs aktivoitua!

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Sulla on kyllä aina niiiiin täydellisesti leikattuja paloja ja levitettyjä kuorrutteita ❤

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköisiä! 😋😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Ja tiiätkö, just niin ihanaa olikin kuin miltä näyttää ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥