sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Puolukka-juustokakkublondiet

Syksy on ehdottomasti mun suosikkivuodenaikani ♥ Rakastan syksyn värejä, kirpsakoita hämärtyviä syysiltoja, kynttilöitä, kirkasta tähtitaivasta, sumuisia aamuja. Ja tietysti ennen kaikkea syksyisiä leivonnaisia! Tässäpä siis ensimmäinen ihana puolukkaresepti tälle syksylle :)

Tässä piirakassa on kanelinen ihanan tahmainen pohja yhdistettynä puolukoihin ja kinuskiseen juustokakkutäytteeseen. Nam! ♥ Mielessä kävi jo miten tätä voisi joulun aikaan muunnella jouluiseksi piparkakkumausteella ja vaikkapa ripottelemalla päälle piparitaikinaa.

Huom! Paistamisessa saa olla tarkkana ettei paista liikaa, jos haluaa tästä ihanan tahmaista.

Resepti on pienin muutoksin Pikku murusia -blogista.


Puolukka-juustokakkublondiet

Pohja:
175 g voita huoneenlämpöisenä
400 g fariinisokeria
 210 g kananmunia
300 g vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl suolaa


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa hyvin sekaisin. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti tasaiseksi sekoittaen joukkoon. Kaada massa noin 25 x 30 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Juustokakkutäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kinuskituorejuustoa (tai toinen maustamaton)
85 g sokeria
90 g kananmunia
1½ tl vaniljasokeria


Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset ja sekoita hyvin. Kaada pohjataikinan päälle. Kääntele varovasti lusikalla taikinaa ja juustotäytettä hieman sekaisin.

Päälle:
100-150 g puolukoita

Ripottele puolukat pinnalle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Jos haluat vähemmän tahmean, paista pidempään. Jos sen sijaan haluat piirakan jäävän tahmeaksi, piirakka saa hieman hytkyä keskeltä uunista otettaessa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Tuo vaikuttaa aivan superherkulliselta, nam!
    Joulukin lähestyy kivasti, täällä kuopuksen kanssa selaillaan joululehtiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juurikin superherkullista tämä olikin ♥ Ja siis joo, joulu on taas aika uskomattoman lähellä! Aina tuntuu että kesä on vasta loppunut, ja sitten yhtäkkiä onkin joulu :D

      Poista
  2. Mulla ei ole vaakaa, niin mitähän nuo määrät on deseinä, olisin testannut kun vaikuttaa niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä todellakin on aivan ihana piirakka, kannattaa kokeilla! :)

      En ehdi juuri nyt muuntamaan reseptiä deseiksi, mutta hyvä taulukko siihen löytyy sillävälin esimerkiksi täältä: http://www.maku.fi/artikkelit/mitat-ja-muunnokset :)

      Poista
  3. Ai että! Puolukoista en yleensä välitä, mutta tämä ohje voisi päästä jopa testiin 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä opin kanssa ihan vasta lähivuosina tykkäämään puolukoista muutenkin kuin vispipuurossa! :D Tämä on ehdottomasti yksi uusista suosikkileivonnaisistani, ja puolukoiden kirpeys tasapainottaa tässä makuja juuri täydellisesti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla siis kyllä! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥