keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Omena-juustokakkupalat

Lisää syksyisiä makuja, omenaa ja kanelia tottakai ♥ En olekkaan vielä tänä syksynä ehtinyt leipoa yhtään omppupiirakkaa, joten oli jo aikakin! Tämä resepti yhdistää ihanasti omenapiirakan ja juustokakun :)

Alkuperäinen resepti Lunni leipoo -blogista.


Omena-juustokakkupalat

Pohja:
2,2 dl vehnäjauhoja
  ½ dl fariinisokeria
115 g voita
½ tl kanelia

Täyte:
200 g kaneli-kardemumma -tuorejuustoa (tai maustamatonta)
  ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 kpl omenoita (4 dl kuutioituina)
noin 1 tl kanelia

Murupäällinen:
3/4 dl vehnäjauhoja
1/3 dl kaurahiutaleita
  ½ dl fariinisokeria
25 g voita


Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 20 x 20 cm neliövuoka foliolla. Voit myös tehdä tämän voideltuun 35 x 11 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan.

Valmista ensin murupäällinen valmiiksi odottamaan. Nypi ainekset sekaisin käsin tai käytä monitoimikonetta.

Valmista pohja myös nyppimällä aineet sekaisin, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti.

Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia ja ota jäähtymään.

Sekoita vatkaimella täytteen aineet omenoita ja kanelia lukuun ottamatta keskenään.

Kuori ja kuutoi omenat pieniksi kuutioiksi, sekoita kaneli joukkoon. Vaihtoehtoisesti voit myös ripotella kanelin omenoiden päälle ennen muruseosta.

Levitä tuorejuustotäyte lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle omenat ja viimeiseksi muruseos.

Paista 190 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, tai kunnes murupinta on kullanruskeaa ja täyte ei hytky vuokaa heiluttaessa.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Nauti jääkaappikylmänä.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥