sunnuntai 6. elokuuta 2017

Raparperipiirakka

Tämä ihana raparperipiirakka oli tämän kesän ensimmäinen ♥

Tein sen tuossa heinäkuun alussa jo, mutta blogiin se saapuu nyt pienellä viiveellä. Äitini kuskasi mulle raparpereja tuolloin yli 100 km päästä kotopuolesta Keski-Suomesta :) Olin koko alkukesän haaveillut ihan perusraparperipiirakasta, johon tulee ihana murutaikina päälle. Ja tässä se sitten olisi! Ihanan mehevää raparperipiirakkaa ilman sen kummempia erikoisuuksia, ja juuri siksi ihan mielettömän hyvää ;)

Taikina ei riittänyt minulla koko pellille, mutta kuten reseptin vinkkiosiossa sanotaan, tämän voi levittää pellille pienemmäksikin piirakaksi.



Raparperipiirakka (pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria 

Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää suurempaan puolikkaaseen puolikkaaseen seuraavat aineet: 

2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
500 g raparperia (pohjan päälle) 

Pese ja pilko raparperit. Kotimaisia ei tarvitse kuoria!

Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.

Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin
Lisää raparperit pohjan päälle ja taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan, älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥