maanantai 21. elokuuta 2017

Nougat-palat

Jos rakastat Dubbel Nougat -patukoita kuten minä, rakastat myös tätä piirakkaa! ♥

Tässä kohdassa vain tuijotin tietokoneen ruutua puolisen tuntia miettien, miten kuvailisin tätä teille. Yksinkertaisesti: IHANAA! ♥ Voisin syödä tätä aamupalaksi, ruoaksi, iltapalaksi ja herätä vielä yölläkin syömään.

Tämä piirakka näyttää hieman mokkapaloilta. Ulkonäkö kuitenkin hämää: tämä on tuhdimpaa ja täyteläisempää, ehkä hieman browniemaista, ja tuo kuorrute on pala taivasta! Olen nähnyt Instagramissa joidenkin käyttävän tähän Nutellaa, mutta Dubbel Nougatin kanssa sopii mielestäni paljon paremmin Rainbow:in hasselpähkinä-kaakaolevite. Se on niin hyvää ihan sellaisenaan lusikoituna, ja muistuttaa yllättävän paljon maultaan Dubbel Nougatin hasselpähkinäosaa.

Varo paistamasta pohjaa liikaa! Itse otin nämä uunista samalla sekunnilla, kun tikkuun ei jäänyt enää taikinaa. Silloin koostumus on ihan täydellinen.

Resepti on Kinuskikissalta.


Nougat-palat

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ½ dl pähkinäsuklaalevitettä (Rainbow hasselpähkinä-kaakaolevite)
⅔ (à 54 g) Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 22 x 23 cm kokoiseksi levyksi. (Itselläni oli noin 20 cm x 30 cm uunivuoka). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 - 13 min. Älä paista liikaa, jotta pohja ei kuivu! Anna jäähtyä.

Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Koristele pursottamalla haluamallasi tavalla. 

Alkuperäisen reseptin koristeluohje: Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

Vinkki! Kaksinkertaisesta annoksesta saat pellillisen.

12 kommenttia:

  1. Siis apua, en ehkä kestä... <3 Pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Samaa kuin roosa: APUA! Tätä reseptiä en välttämättä olisi halunnut huomata XD. On pakko tehdä seuraaville synttäreille.. Onnistuisinkohan, etten itse maista.. Tuskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha onneks huomasit kuitenkin! :D Nää oli aivan ihania ♥ Ja ei, en myöskään usko että on mahdollista olla itse maistamatta ;)

      Poista
  3. Näyttää niin hyvältä! Dubbel Nougat = Parasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mulle itse asiassa tulikin näitä tehdessä mieleen ne sun kuppikakut, joihin tuli se Dubbel Nougat -kuorrute! Sitä on niin pakko tehdä joskus, ohje odottelee kirjanmerkeissä tallessa :D

      Poista
  4. Oijoi kun näyttää herkulta ja varmasti on myös:)♥ Ihanaa alkanutta syksyä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä ovat todellakin aivan ihania ♥ Oon monta vuotta jo näistä haaveillut, ja ihan ehdottomia suosikkeja näistä tuli samantien! Kiitos samoin ihanaa alkanutta syksyä sullekkin! :)

      Poista
  5. Kääk miten ihanan näköisiä! Niin kauniisti olet koristellutkin 😍😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Nämä ovat juuri niin ihania kuin miltä näyttävätkin ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥