sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Lakritsi-lusikkaleivät

 Lusikkaleivät ovat aina kuuluneet suosikkeihini, mutta nyt täytyy tunnustaa että tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun tein niitä itse! :D Tässä reseptissä tämä ihana klassikko tuunataan lakujauheella ja täytetään vadelmatahnalla. Ihan älyttömän hyviä, vaikkakin lakritsin makua olisin kaivannut vieläkin enemmän! :)

Päällisen sokeriseokseen itselläni ei sattunut olemaan lakuströsseleitä, mutta sekoitin sokerin sekaan satunnaisen määrän lakritsijauhetta ja ai että oli muuten hyvää ;)  

Niin ja ihanaa äitienpäivää! ♥ Me vietettiin sitä etuajassa jo eilen, ja herkuteltiin sekä näillä lusikkaleivillä että kuvassa taustalla näkyvillä korvapuusteilla ja salted caramel -donitseilla.

Resepti Kaneli & Sokeri -lehdestä nro 1/2017.


Lakritsi-lusikkaleivät (20 kpl)

Taikina:
200 g voita
1½ dl hienoa kidesokeria (Siro)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl lakritsijauhetta (esim. Urtekram raakalakritsijauhe)
1 tl leivinjauhetta
1-1½ tl luomusitruunan kuorta hienona raasteena

Täyte:
½ prk (á 340 g) vadelmatahnaa (Mackays Raspberry Curd)

Päälle:
½ dl hienoa kidesokeria (Siro)
½ dl mustia lakritsiströsseleitä

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoitellen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.

Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.

Yhdistä vehnäjauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilällä ja täytä vasta hyvin jäähtyneinä.

Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.

Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.

Vinkki! Jos haluat lusikkaleivistä pehmeämpiä, säilytä ne täyttämisen jälkeen vuorokauden ajan kannellisessa rasiassa.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanilta. Ihanaa äitienpäivää Kanelityttö ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihania olivatkin ♥ Ja kiitos samoin, vaikkakin jo myöhässä :)

      Poista
  2. Oijoi, miten herkullisilta nämä kuullostaa!
    Mullakin on ollut kokeilulistalla lusikkaleivät jo vaikka miten kauan mutta en vaan saa aikaseks ryhtyä toimeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä ovat tosi hauska muunnelma peruslusikkaleivistä, ja niin hyviä! Ja heh tiedän tunteen :D Mutta kannattaa ehdottomasti tarttua toimeen heti kun inspiraatio iskee, itsetehdyt lusikkaleivät vaan on niin huippuhyviä ♥

      Poista
  3. Lakritsin suurena ystävänä, mun on ehkä pakko kokeilla näitä piakkoin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen lakritsin suurin ystävä ilmoittautuu! Sillä mäkin lähdin heti näitä kokeilemaan, kun kaiken mitä tuunataan lakulla on oltava ihanaa! :D Kannattaa kyllä kokeilla, olivat tosi hyviä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥