lauantai 4. helmikuuta 2017

Korvapuusti-juustokakku

Korvapuusti on ihan parasta missä tahansa muodossa, tällä kertaa juustokakkuna ♥

Tässä piti olla vielä ihanaa kanelikastiketta raitoina siellä täällä, mutta se näemmä sekoittui uunissa juustokakkumassaan ja katosi :D Tämä ei siis juurikaan muistuta ulkonäöltään alkuperäisen reseptin kakkua, mutta herkullista ja ihanan kardemummaista oli joka tapauksessa :)

Resepti on Makeaa -blogista.


Korvapuusti-juustokakku
(12-15 palaa)

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
150 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia


Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 20 cm. (Itse tein 24-senttiseen irtopohjaiseen piirakkavuokaan). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 160 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
150 g creme fraichea
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
1½ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 munaa


Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki. Lisää creme fraiche, kardemumma, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, sekoita taikina tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäystä. Jätä täyte odottamaan ja valmista kastike.

Kastike:
50 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia


Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaneli. Kaada puolet juustotäytteestä pohjan päälle. Lusikoi päälle noin puolet kastikkeesta ja kuvioi pintaa veitsellä, jotta täyte ja kastike sekoittuvat hieman. Kaada päälle loput juustotäytteestä ja kastikkeesta. Kuvioi vielä veitsellä, jotta saat marmoroidun pinnan.

Paista kakkua 160°C:ssa 45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä tunniksi kypsymään jälkilämmöllä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

4 kommenttia:

  1. Tulin kyllä aivan hulluksi kun instassasi näin tämän, aivan ihana ajatus korvapuusti + juustokakku, kaks varmaan parasta asiaa :D Täytyy laittaa siis to do -listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, nyt on vastaus ikuisuuden myöhässä :D Mutta siis tää on todellakin ihan huikea idea! Korvapuusti ja juustokakku on molemmat munkin mielestä parasta ikinä, ja kun ne yhdistää - NAM ♥ Kaikki muutkin korvapuustimuunnelmat on aina hauskoja kokeilla, ihanaa kun korvapuustin maun voi saada niin moneen leivonnaiseen :D

      Poista
  2. Nam, kuulostaa niin hyvältä! :D Tätä täytyy kyllä testata joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää myös on ihanaa! ♥ Suosittelen ehdottomasti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥