lauantai 28. tammikuuta 2017

Mustikka-salmiakkikääretorttu

Jos haluat aivan erilaista kääretorttua, kannattaa tehdä ehdottomasti tätä! Tässä tortun väliin keitetään mustikoista ja turkinpippurirouheesta todella herkullinen ja erilainen hillo, joka maistuu vispikermaan yhdistettynä hieman lakujäätelöltä, mutta silti hämmentävästi mustikalta. Tätä makuyhdistelmää on vaikea selittää, se pitää itse maistaa :D Ihan mielettömän hyvää! ♥

Kuvassa kääretortun päällä on K. E. Sundqvist Oy:n salmiakin makuista sokerimassaa.

Resepti on pienin muutoksin Prinsessa ja koko kakkuvaltakunta -blogista.


Mustikka-salmiakkikääretorttu

Kääretorttu:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Mustikka-salmiakkihillo:
5 dl mustikoita
3 dl hillosokeria
1 dl turkinpippurirouhetta

Lisäksi väliin:
2 dl vispikermaa
1½ rkl sokeria

Aloita hillon tekemisellä. Hillon voi hyvin tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä tai aiemmin. Keitä mustikoita ja hillosokeria viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe hyvin sekoittaen. Jäähdytä hillo ennen tortulle levittämistä.

Tee kääretorttupohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla huolellisesti, mutta varovasti tasaiseksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi.

Paista 200-225 asteessa noin 7-10 minuuttia.

Levitä pöydälle leivinpaperi, johon on ripoteltu sokeria. Kaada uunista tullut torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota varovasti toinen leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ohut kerros mustikka-salmiakkihilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Levitä kermavaahto hillon päälle ja kääri torttu leivinpaperia käyttäen tiukalle rullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥