torstai 29. joulukuuta 2016

Lakritsimarengit

Kaikki missä on lakritsia on täydellistä ♥ On niin mahtavaa että nykyisin saa lakritsijauhetta, josta saa helposti tehtyä erilaisia leivonnaisia ja muita ihania lakuherkkuja.

Sain Jyväskylän Confetista testattavaksi Sokea susi -lakritsijauhetta. Monen merkkisiä jauheita oon testannut aiemmin, mutta tämä oli uusi tuttavuus. Ihan mielettömän hyvää, tekisi mieli syödä koko purkillinen sellaisenaan! Purkkia avatessa ihanasta tuoksusta tulee ihan mieleen ne lapsuuden lakujauheet, joita sai irtokarkkikaupoista ostaa. Tästä jauheesta tuli ehdottomasti uusi suosikkini ja halusin ensimmäisenä testata sitä marenkeihin. Nämä marengit maistuvatkin oikeasti lakritsilta, ihan huippuhyviä ♥

Osan dippasin tummaan suklaaseen, koska laku ja suklaa ovat erottamaton makupari ;)



Marenkien teossa erityisen tärkeää on, että sekä vatkauskulho että vatkaimet ovat täysin puhtaat ja kuivat. Metallinen kulho on muovista parempi, mutta pääasia on ettei kulhossa tai vatkaimissa ole vähääkään rasvaa tai vettä. Lisäksi marenkien onnistumisen tärkein edellytys on, että valkuaisia erotellessa sekaan ei pääse pientäkään määrää keltuaista. 

Resepti on Maistuis varmaan sullekkin! -blogista.


Lakritsimarengit

4 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1/3 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2 tl Sokea susi -lakritsijauhetta

Vaahdota valkuaisia, kunnes vaahto on valkoista ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun vaahto on niin kovaa että se pysyy putoamatta ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi valkoviinietikka sekä lakritsijauhe. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.

Pursota marenkimassa pieniksi marengeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivata uunissa 100 asteessa noin 1,5 - 2  tuntia, kunnes marengit irtoavat leivinpaperista ja ovat kevyitä sekä täysin kuivaneita. Kuivattamisessa kannattaa hyödyntää uunin jälkilämpöä, ja uunin sammuttamisen jälkeen marengit voi jättää uuniin vaikka yön ylitse.

14 kommenttia:

  1. Voi nami, kun nämä näyttävät hyviltä. Täytyy ehkä tehdä näitä joku päivä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Nää oli kyllä huippuhyviä, katoavat purkista samantien ;)

      Poista
  2. Onpa kauniita marenkeja.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Mietin annostusta, että jos tekee kakkupohjaan. Ohjeita löytyi vain suklaakakkuja, joihin oli lisätty lakujauhetta. Mutta jos tekee vaalean rasvapohjan, niin paljonkohan uskaltaisi tota laittaa, ettei tulis kitkerää tai että kuitenkin maistuisi? Onko ajatuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Siinäpä vasta hyvä kysymys, en ole kyllä koskaan kokeillut.

      Googlettelin itsekkin, ja onpa tosiaan suklaapainotteista :D En kyllä valitettavasti osaa sanoa paljonko sitä kannattais laittaa. En uskalla edes lähteä veikkaamaan :D Harmi ettei musta nyt ollut mitään apua, mutta toivottavasti löydät vastauksen! Hyvä idea kyllä! :)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä marenkeja! :) Ensimmäistä kertaa vierailulla sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Tervetuloa vierailemaan myös mun blogissa nimeltä Mintunmakuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) Ja tosi kiva kun löysit tänne, minäpä kurkistan myös sun blogiisi :)

      Poista
  5. Ihailin näitä jo instassa aiemmin, ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia! :P

    VastaaPoista
  6. Nää on niiiiiin hvyiä...eivät kauaa vanhene pöydässä

    VastaaPoista
  7. Näyttää ja kuulostaa niin herkullisilta! Täytyypä pistää lakritsijauhe hankintalistalle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä olivat ensimmäiset marengit, joista oikeasti tykkäsin ihan hirveesti ♥ Mun mielestä perusmarengit ei maistu oikein miltään, eikä niitä tuu syötyä sellaisenaan. Nää taas oli niin ihania, että oisin voinu syödä kaikki kerralla! :D Donitsivuoan lisäks siis ehdottomasti lakujauhe listalle myös ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥