torstai 8. joulukuuta 2016

Arabialainen maustekakku kuorrutteella

Perinteinen maustekakku on meidän ihan ehdoton joulukakku ♥ Jo monta vuotta oon kuitenkin haaveillut arabialaisesta maustekakusta, jota kaikissa blogeissa aina kehutaan. Niimpä se pääsi vihdoin kokeiluun!

 Tämä oli aivan ihana ja mehevä kakku, jonka kanelilla ja kaakaolla maustettu kuorrutus kruunaa ♥

Resepti on pienin muutoksin ihanasta Mustikkasuu -blogista, kiitos vielä! :)


Arabialainen maustekakku kuorrutteella

(1 kookas kakku 2 l:n vuokaan)

200 g voita
250 g sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermamaitoa 
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
½ tl neilikkaa
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g voita
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää 2 munaa, puolet nesteestä sekä puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista voi-sokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi voimakkaalla nopeudella. Lisää loput ainekset ja pyöräytä taas tasaiseksi taikinaksi. Tarkista esim. nuolijalla sekoittaen, että taikina on tasaista.

Paista kakku kypsäksi voidellussa isossa kakkuvuoassa n. 160-170 -asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten jäähtymään tasaiselle alustalle.

Kuorrutuksen valmistaminen: Vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi niin, että kuorrutus on helposti levitettävää kakun pinnalle. Lisää tarvittaessa kahvia varovasti, jos seos tuntuu liian paksulta.

Levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle (lopuksi aivan kakun päälle, jotta koristeet tarttuvat) ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai strösseleillä tms. Anna kuorrutuksen jähmettyä rauhassa.

Muista säilyttää kakku kylmässä. Kakun voi pakastaa kuorrutettuna.

4 kommenttia:

  1. Kiva, eilen juuri mietin tätä ohjetta ja tässähän se nyt onkin. Ihanaa adventin aikaa Kanelityttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aivan ihana kakku ♥ Itse en oo aiemmin arabialaista maustekakkua tehnyt, tää oli ihan ensimmäinen kerta. Mutta takuulla teen toistekkin ;) Ihanaa joulun aikaa! :)

      Poista
  2. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥