maanantai 17. lokakuuta 2016

Sitruunakuppikakut

Tässäpä teille resepti ihaniin, meheviin ja todella pehmoisiin sitruunamuffinsseihin ♥

Jälleen kerran on todettava, että sekoitettavat muffinssit vaan on mun ehdottomia suosikkeja :) Nämä jatkavat sitä sarjaa blogissani, nämä nimittäin valmistuvat todella nopeasti ja ilman sähkövatkainta.



Sain Confetti Jyväskylästä testattavaksi Confetin russian bulbous -uutuustyllan, ja näiden kuppikakkujen koristeluun kokeilin sitä nyt ensimmäistä kertaa. Ihan kertakaikkiaan huipputylla! ♥ Sillä saa mielettömän kauniita ja ihania pursotuksia tehtyä! Ehdottomasti uusi suosikkini :)

Tämä tylla toimii kermavaahdolla loistavasti, toisin kuin muut russian tipsit jotka useimmiten vaativat kreemin toimiakseen. Kermavaahto vain pitää vatkata tarpeeksi jämäkäksi, jotta se pitää muotonsa. Itse testasin pursottamista sekä vispikermalla että Flora vispillä, ja ehdottomasti enemmän tykkäsin Flora vispistä. Sen uskaltaa vatkata kovemmaksi vaahdoksi huoletta, kun taas vispikerman kanssa saa varoa juoksettumista. Mutta vispikermallakin onnistuu, tämä on ihan makuasia :)

Itse en ehtinyt kuvata videota, mutta Confetin reseptiblogista löytyy linkki ohjevideoon ja muuta juttua kyseisestä tyllasta. Tekniikka on todella yksinkertainen mutta omanlaisensa, joten video kannattaa ehdottomasti katsoa :) Näitä on erilaisia saatavana, täältä löydät samanlaisen kuin minulla.


Näiden kuppikakkujen resepti on peräisin Painted By Cakes -blogista. 

Alkuperäisessä reseptissä aineksia oli puolet vähemmän ja silti olisi pitänyt tulla 12 kpl normaalikokoisiin muffinssivuokiin. Itse sain niillä määrillä kuitenkin vain 6 kpl, joten tässä ehkä törmätään jälleen siihen että mikä vuoka on sitten kellekkin normaalikokoinen :D Minulle normaalikokoinen vuoka on se, joka menee muffinssipellin koloon just täydellisesti. Ja niillä vuoilla sain reseptin tuplaamalla näitä haluamani noin 12 kpl.

Lisäksi alkuperäisessä reseptissä näiden päälle tulee ihana tuorejuustokuorrutus, jota myös kokeilin. Sopii loistavasti näihin kuppikakkuihin, eli kurkatkaa linkin taakse jos haluatte kerman sijaan kuppikakkumaisemman kuorrutteen.


Sitruunakuppikakut (12-16 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria 
ripaus suolaa
2 dl juoksevaa rasvaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 rkl sitruunamehua
2 sitruunan kuori raastettuna

Päälle:
Flora vispiä
sokeria

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä nesteet ja sitruunan kuori keskenään ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat 3/4 asti ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia riippuen kuppikakkujen koosta.

Anna jäähtyä täysin. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla makusi mukaan. Pursota kuppikakkujen päälle.

8 kommenttia:

  1. Sitruunamuffinssit on yksi suosikeistani, ja tykkään myös näistä sekoitettavista taikinoista. Kaunista pursotusta saa tuolla tyllalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamuffinssit on todellakin ihania, kuuluu munkin lemppareihin! Sekoitettavilla taikinoilla tulee kyllä ehdottomasti mehevimmät ja parhaat muffinssit ikinä. Ja kiitos, tuo tylla on ihan paras! ♥

      Poista
  2. Onpa kauniita muffinsseja! Ihanat pursotukset! En ollut tuollaisesta tyllasta kuullutkaan ja videon katsottua on todettava, että tuollainen on saatava ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Tuolla tyllalla saa vaikka minkälaisia ihania pursotuksia tehtyä! Kannattaa ehdottomasti ostaa! :)

      Poista
  3. Kauniit pursotukset. Tuollainen tylla ois hankintalistalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ja osta ihmeessä, tää tylla on ihan huippu! :)

      Poista
  4. Kyllä on hienot pursotukset ja kuppikakut kaikin puolin muutenkin! :D Minä tykkään myös käyttää Flora Vispiä enemmän kuin vispikermaa juuri vatkautuvuuden takia ja siksi että se ei myöskään maistu yhtä raskaalta kuin oikea kerma, mutta nämähän on niitä makuasioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tuolla tyllalla saa kyllä vaikka minkälaisia ihania pursotuksia aikaseks! Ja joo mä kanssa tykkään juurikin siitä, ettei Flora vispi oo niin raskasta. Mutta makuasioita tosiaan, ja niitähän riittää :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥