lauantai 24. syyskuuta 2016

Omenapiirakka vaniljarahkatäytteellä

Ostin muutama viikko sitten uuden ihanan irtopohjaisen piirakkavuoan, tällä kertaa suorakaiteen mallisena. Nuo vuoat on niin parhaita ikinä! Paistavat todella tasaisesti ja hyvin, leivonnaiset irtoavat loistavasti ja ihan parasta on, kun piirakat saa nostettua vuoasta pois. 

Tänään oli vihdoin aikaa testata uutta vuokaa ihan ajan kanssa, ja mitäpä sitä muuta tekisi kuin omenapiirakkaa ;) Ja oi miten ihanaa tämä olikaan, niin mehevää ja herkullista! ♥

Resepti Kakkuviikarin vispailuja! -blogista. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty ricottajuustoa, mutta sitä ei sattunut leivontainspiraation iskiessä löytymään kaapista, joten korvasin sen vaniljarahkalla. Jos ricottajuustoinen versio kiinnostaa, kurkatkaa ihmeessä linkin taakse :)


Omenapiirakka vaniljarahkatäytteellä

Pohja:
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Lisäksi:
omenoita 
kanelia
sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa nopeasti taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun (35 x 11 cm) vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla vaniljarahka, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Asettele pinnalle omenasiivuja ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria makusi mukaan. 

Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa 180 asteessa n. 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Onnistuukohan noilla määrillä myös tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että riittää ihan sellaisenaan. Tällä ohjeella tulee just sopiva tähän vuokaan, ja tän vuoan pinta-ala on 385 cm2. Kun taas sitten esim. pyöreän 24-senttisen vuoan pinta-ala olis 452 cm2 ja 28-senttisen 615 cm2. Eli kyllä suurentaisin ohjetta, mutta en nyt uskalla valitettavasti luvata paljonko sitä pitäisi isontaa että varmasti onnistuu :)

      Poista
  2. Mulla samanlainen vuoka, tykkään :)
    Ja piirakka näyttää niin herkulta, täytynee kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tää on ihan huippuvuoka! ♥ Mulla on pyöreekin irtopohjanen piirakkavuoka, ja on kyllä ihan paras! Ja tää todellakin oli aivan ihana omppupiirakka, ja ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥