keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Omenapiirakka kanelimurulla

Omenoita on vaikka kuinka paljon, joten vihdoinkin oli aika tehdä tämän syksyn ensimmäinen omenapiirakka. Omenapiirakat on niin mun suosikkeja ♥

Tämä omppupiirakka on todella helppo ja nopea tehdä, mutta olisi kaivannut lisää makua. Ohjeessa omenoiden päälle ei ripotella erikseen sokeria eikä kanelia, koska ne tulevat murupäälliseen. Mutta ensi kerralla aion kyllä niitä ripotella tuon kanelimurun allekin. Mutta hyvä ja mehevä piirakka tämä oli joka tapauksessa, ja erityisesti vaniljakastikkeen kanssa :)



Omenapiirakka kanelimurulla
(pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
4 1/2 dl kermaa tai maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
noin 7 isoa kotimaista omenaa

Murukerros:
60 g voita
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kerma tai maito, sekä kananmunat. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita hyvin. 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä tasaiseksi. Kuori omenat ja poista siemenkota. Siivuta omenat ja levitä omenasiivut pohjan päälle. 

Sulata murukerroksen voi ja sekoita voin joukkoon kaneli, vaniljasokeri, sokeri sekä vehnäjauhot. Ripottele murukerros omenasiivujen päälle. 

Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥