sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Sitruuna-valkosuklaacookiet

Valkosuklaa ja sitruuna, täydelliset kaverukset yhdessä ♥ Näissä cookieissa maut olivat loistavasti tasapainossa, sekä sitruuna että valkosuklaa maistuivat juuri sopivasti eikä kumpikaan maku peittynyt toisen alle :)

Näissä jenkkityylisissä cookieissa tärkeää on, ettei niitä paista liikaa. Niiden pitää olla juuri ja juuri kypsiä, jolloin ne jäähtyessään ovat täydellisen pehmeitä ja meheviä. Lisäksi jääkaappivaihetta ei kannata ohittaa, jotta keksit eivät leviä uunissa liikaa. Kannattaa myöskin muistaa, että kuumalle pellille ei saa laittaa keksejä paistumaan, vaan se pitää aina jäähdyttää.

Alkuperäinen resepti Wicked sweet kitchen -blogista.


Sitruuna-valkosuklaacookiet (20-30 kpl)

3½ dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
170 g voita huoneenlämpöistä
1 1/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2½ rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
300 g valkosuklaata

Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna, sitruunamehu ja sitruunankuori, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lisää jauhot vähitellen ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa.

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

 Ota lusikalla isoja kekoja taikinasta (n. 2 rkl) ja laita pellille, jätä noin 5 cm keksien väliin.

Paista 190 asteessa keskellä uunia noin 10 minuuttia, kunnes keksin pinta ei enää kiillä ja reunat ovat saaneet hieman väriä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! ♥