sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Porkkanakuppikakut

Jos etsit mehevää, mausteista ja ihanaa porkkanakuppikakkureseptiä, se on tässä ♥

Nämä tehdään sekoittamalla, jolloin lopputulos on ihan älyttömän ihanan kahvikakkumaisen mehevä. Pohjia syö mielellään jo sellaisenaan, mutta yhdistettynä ihanaan kanelilla maustettuun tuorejuustokuorrutteeseen nämä hipovat täydellisyyttä. Varsinkin jos malttaa odottaa seuraavaan päivään ennen syömistä, jolloin ne ovat parhaimmillaan saatuaan vetäytyä :)

Alkuperäinen resepti Wicked sweet kitchen -blogista.


Porkkanakuppikakut
(noin 12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
(1/4 tl inkivääriä)
(1/8 tl jauhettua neilikkaa)
½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
noin 3 porkkanaa (3 dl hienoa raastetta)
1 3/4 dl sokeria
3/5 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
100 g voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl sitruunamehua

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin.

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään sokereita lukuunottamatta.

Vatkaa sähkövatkaimella sokeria, muscovadosokeria ja kananmunia noin 45 sekunnin ajan, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Lisää joukkoon rypsiöljy ja vatkaa kunnes taikina on tasaista, noin 1 min.

Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi joukkoon kuivat ainekset. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 18-20 minuuttia.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi sähkövatkaimella, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet. Tähän menee noin 2 min. Siivilöi tomusokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää loput ainekset. Maista. Pursota kuppikakkujen päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Kuorrutetta tehdessä kannattaa pitää mielessä muutama vinkki:

Tuorejuusto ja voi todella sekoittuvat parhaiten, kun molemmat ovat huoneenlämpöisiä. Jos tähän ei kuitenkaan ole aikaa, onnistuu se myös jääkaappikylmästä tuorejuustosta, mutta voita kannattaa pehmittää mikrossa. Ja tässä pitää olla tarkkana, sitä pitää todellakin vain pehmittää sen verran että sen saa vatkattua! Jos voi on liian pehmeää, lämmintä tai vähänkään sulaa, kuorrutteesta tulee liian juoksevaa. Tomusokerin siivilöimistä ei saa myöskään ohittaa, koska muuten kuorrutteessa on valkoisia paakkuja. Tässä kuorrutteessa valkoiset paakut oikein korostuvat, koska kaneli värjää sitä hieman ruskeansävyiseksi. Kun olet saanut kuorrutteen täysin tasaiseksi, älä vatkaa enää varman päälle, koska se saattaa löystyä ja rakeistua. 

22 kommenttia:

  1. Onnistuukohan näiden pakastus kuorrutteen kera? Ja pystyyköhän tuon kuorrutteen värjäämään siniseksi? Jos kanelin jättää kuorrutteesta pois niin eikö se silloin oo aikalailla valkoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon pakastanut porkkanapiirakkaa ainakin onnistuneesti ihan kuorrutteen kanssa :) Pitää vaan muistaa suojata ne hyvin, etteivät ota makuja pakastimesta. Uskoisin kyllä että näidenkin pakastaminen onnistuu!

      Ja onnistuu varmasti siniseksi värjääminen. Suosittelen käyttämään pastaväriä siihen nestemäisten värien sijaan :)

      Kuorrute on joo lähestulkoon valkoista ilman kanelia! Mutta itse en jättäisi sitä pois, koska se kaneli siinä on ihan piste iin päälle ;)

      Poista
  2. Pakko kommentoida vielä tänne bloginkin puolelle, niin ihania! <3 Näitä kyllä voisi kokeilla. ;)
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla ;)

      Poista
  3. Porkkanakakku ja kuppikakut ovat ihania! Aion syksyllä taas leipoa näitä. Ehkä vähän jotain uutta twistiä laitan mukaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! ♥ Mulle kanssa iskee syksyisin varsinkin inspis leipoo porkkanaleivonnaisia :D Teen niitä kyllä ihan ympäri vuoden, mutta ne jotenkin kuuluu syksyyn erityisesti ♥

      Poista
  4. Voi miten ihana ohje!
    Just eilen neiti kysy millon tehään porkkanakakkua...voisin ehottaa tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Porkkanakakku muffinssimuodossa on kyllä kivaa vaihtelua välillä :)

      Poista
  5. Mikään ei kyllä voita ihanan meheviä porkkanakuppikakkuja! Nam! :)

    VastaaPoista
  6. Oi että kuullostaa hyvältä, mikään ei varmaan oo parempaa kun mehevä porkkanakakku ja kunnon kerros kuorrutetta, tästä siis kuppikakut testiin kunhan pääsee lomalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikään ei todellakaan oo parempaa! ♥ Ja kuorrutetta todellakin pitää olla kunnon kerros! Kannattaa kyllä ehdottomasti testata :)

      Poista
  7. OI ihanuus näitä porkkanakakkuja!

    VastaaPoista
  8. Moi! Säilyykö hyvänä jos teen pari päivää ennen tarjoilua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Senja! Kyllä säilyvät :) Nämä ehdottomasti ovatkin parhaimmillaan juuri silloin päivä tai pari leipomisen jälkeen, saatuaan vetäytyä ja mehevöityä kunnolla. Pidä vain huoli että ovat jääkaapissa suojattuna muilta mauilta ja hajuilta esim. kakkukuvun alla, niin hyvin voit tehdä jo etukäteen :)

      Poista
  9. Nam! Porkkanakakut on kyllä superhyviä! Tuo säilyvyys on kans hyvä puoli niissä. Tosin ei ne yleensä montaa päivää vanheta ennen ku ne on jo syöty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kaikki porkkanaleivonnaiset on ihan parhaita :) Ja totta, säilyvät jos säilyvät... :D Meillä ne ei kanssa montaa päivää ehdi kaapissa olla!

      Poista
  10. Moi
    Kuorrute aivan surkea, ihan lirua ja ei kyllä ollut hyvää. Tein kolme kertaa uudelleen ja sitten vasta sain edes siedettävää kuorrutetta (mitä ei kyllä pystynyt pursottamaan, liian löysää) . Tein aivan ohjeen mukaan, en vatkannut liikaa ja yritin lisätä liruun kuorrutteeseen tomusokeria, ei tulosta. Mistäköhän johtuu?
    Muffinssiohje ihan hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Vera!

      Kiitos kommentistasi! Ompa todella harmi ettei kuorrute onnistunut tällä reseptillä :( Tuolla alkuperäisen reseptin kommenteissa (http://www.wickedsweetkitchen.com/2013/03/porkkana-cupcakes-kaneli-tuorejuusto.html) monilla on myös ollut sen kanssa ongelmia ja on jäänyt löysäksi, mutta ajattelin josko tuo vinkkiosio olisi pelastanut.

      Jos voi ei ole ollut liian löysää, etkä oo vatkannu liian kauaa ja oot tosiaan tehnyt ihan ohjeen mukaan, niin valitettavasti en osaa sanoa mistä on johtunut ettei noinkaan monella kerralla ole onnistunut :( Onpa kyllä ihan kumma juttu!

      Mietin myös tuota sitruunamehua, että voisiko se olla syypää monien epäonnistumisiin... Tää on meinaan ensimmäinen resepti mulla, jossa tuohon kuorrutteeseen sitä tulee. Ehkä voisi kokeilla jättää sen sitruunamehun kokonaan pois tai ainakin laittaa vähemmän? Enempää vinkkejä en valitettavasti osaa antaa. Onnistuneita leivontahetkiä ja mukavaa loppukesää sulle! :)

      Poista
  11. Heippa! Minkähän kokoisia muffinsseja näistä on tullut? Tai lähinnä sitä vuuan koko mietin... onko hyvä jättää vuokaan jotain kohoamisvaraa täyttäessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna! :)

      Nämä on tehty ihan normikokoisiin muffinssivuokiin, niihin jotka menevät muffinssipellin koloihin. Ei nää ihan mahdottomasti kohoa, itse täytin vuoat ehkä noin 4/5 täyteen ja sain 12 kpl. Ihan täyteen ei siis kannata laittaa, mutta ei myöskään jättää vain puoleen väliin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥