sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Persikkajuustokakku

Tällainen persikkajuustokakku matkusti tänään serkkuni rippijuhliin :)

Alkuperäinen resepti on K-ruoka -sivustolta, mutta alla hieman muokattuna.


Persikkajuustokakku

Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
5 liivatetta
230 g säilykepersikkaa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Kiille: 
3 dl persikkasosetta
3 liivatetta

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Taputtele tasaiseksi, älä paina liian kovasti.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Valuta säilykepersikat ja soseuta ne. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita sähkövatkaimella samoilla vispilöillä keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutettu persikka. Kiehauta sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun koko ajan hyvin sekoittaen.

Lisää liivate-mehuseos persikkatäytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Soseuta persikat. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista jälleen liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana persikkasoseen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥