lauantai 25. kesäkuuta 2016

Vanilja-raparperipiirakka

Halusin viime kesänä tehdä jonkun ihan täysin erilaisen raparperipiirakan, ja tämä resepti olikin ihan huikea valinta! Täytteessä on vaniljakreemiä, valkosuklaata ja raparperiä, eikä mitään muuta. Niin yksinkertaista ja niin uskomattoman hyvää! :) Tämä on ehdottomasti yksi raparperipiirakka-suosikeistani ja pääsi mansikoilla höystettynä meidän juhannuskakuksi tänä vuonna ♥

Resepti on Kinuskikissalta. Alkuperäiseen reseptiin tulee vaniljakastike, johon tulee 2 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta ja 4½ dl maitoa. Itse laitoin kuitenkin vaniljakreemijauhetta, ja muokkasin sen tähän reseptiin. Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa valkosuklaa rouhitaan sekaan, mutta halusin täytteen koostumuksen olevan ennemmin täysin silkinsileä ja valkosuklaan maistuvan tasaisemmin, joten sulatin sen.

Huom! Jos teet piirakan pakastetuista raparpereista, ne kannattaa sulattaa täysin sulaksi. Siivilöi pois kaikki sulamisvesi, jätä valumaan ja painele varovasti lopuksi vielä paperilla kuivaksi.


Vanilja-raparperipiirakka

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita 

Täyte:
1½ dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g raparperia
(mansikoita)

Pinnalle:
sokeria
kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Sulata valkosuklaa, jäähdytä hieman ja sekoita vaniljakreemin joukkoon. 

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. 

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakreemi ja painele joukkoon raparperit. Pilko päälle tuoreita mansikoita halutessasi. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia. 

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä. 

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Parasta jääkaappikylmänä.

6 kommenttia:

  1. Minä jo ajattelin, että nyt saa raparperipiirakoiden teko Kirsin keittiössä tänä kesänä riittää... taidan rikkoa lupaukseni... pakkohan tätä on testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän raparperipiirakoita voi koskaan leipoa liikaa! ;) Tätä kannattaa kyllä kokeilla, ihanan erilainen piirakka eikä vaadi montaa raaka-ainetta :)

      Poista
  2. ystävän luona tätä maistoin ja vei ihan kielen mennessään! Ihan sairaan hyvää oli! ;D Ajattelin itsekin joku kerta tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tää on todellakin ihan älyttömän hyvää! ♥ Tee ehdottomasti itsekkin! :)

      Poista
  3. Kiitos mielenkiitoisesta ohjeesta.. Vien ohjeen mukanani kokeiltavaksi iahn lähipäivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, toivottavasti tykkäät! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥