sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Raparperi-rahkapiirakka ♥

Jos pitäisi valita yksi kaikkien aikojen suosikkileivonnainen, se olisi ehdottomasti korvapuusti. Siispä kun pitää valita kaikkien aikojen suosikkijäätelö, se on ehdottomasti 3 Kaverin Jäätelön Korvapuustijäätelö! ♥ Ihan täydellinen yhdistelmä kermajäätelöä, kanelikastiketta ja kardemummaa. En voi käsittää, miten jäätelö voikin olla näin huikean ihanaa ja maistua oikeasti korvapuustilta! ♥

Ja tämä jäätelö sopii ihan täydellisesti yhteen raparperipiirakan kanssa! :) Leivo piirakka ja nappaa mukaan purkki (tai useampi) korvapuustijäätelöä ja nautiskele vaikkapa rannalla auringonpaisteessa. Tässä piirakassa raparperi on hillokkeena pohjalla, sen päällä raikas rahkatäyte ja pinnalla vielä murutaikinaa. 


Raparperi-rahkapiirakka

Pohja:
120 g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
3½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
½ rkl kylmää vettä

Raparperihilloke:
300 g raparperiä
1 rkl vettä
3/4 dl sokeria

Täyte:
300 g vaniljarahkaa
100 g kermaviiliä
2 munaa
1 valkuainen
½ tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
1/3 dl raparperimehua kattilasta

Lisäksi:

Voitele irtopohjainen 24-senttinen piirakkavuoka. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös irtopohjaista kakkuvuokaa. Pingota tällöin pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Tee ensin raparperihilloke. Puhdista raparperit ja pilko ne pieniksi kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Katkaise levystä virta ja jätä hilloke hautumaan kannella peitettynä noin 10 minuutiksi. Sekoittele välillä. Ota kansi pois ja nosta kattila liedeltä 10 minuutin jälkeen, jotta hilloke hieman jäähtyy.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen, ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota massasta erilleen toiseen kulhoon 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen osaan noin ½ rkl kylmää vettä ja painele käsin nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Painele vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä raparperihilloke esipaistetun pohjan päälle varovasti. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita rahkatäytteen kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle ja murustele jäljelle jäänyt taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä, tämä piirakka on parasta jääkaappikylmänä. Tarjoile korvapuustijäätelön kanssa.


13 kommenttia:

  1. Raparperi on kyl parasta. Ihana piirakka! Ja toi jäätelö on varmasti täydellistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! ♥ Kiitos paljon :) Ja tuo jäätelö on ihan kertakaikkiaan maailman parasta! ♥

      Poista
  2. Voi mitä herkkua! Tänään leivon tätä, raparperipuskat antaa niin komeasti satoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Raparperejä tuntuu olevan monilla joo tosi paljon :D Toivottavasti mullakin joku päivä olis omaa raparperiä pihassa kasvamassa, olis niin ihanaa sieltä aina kerätä ♥

      Poista
    2. Niin ja googletin tuota jäätelöä... lähin kauppa, missä jäätelöä myytävänä, on runsaan 30km:n päässä, sinne siis!

      Poista
    3. Ihanaa kuulla että tykkäsit ja kiitos kommentistasi! :) Ohhoh jopas on matkaa sitten lähimmälle jäätelöpurkille! Se on kyllä niin herkullista jätskiä, että kannattaa kyllä ehdottomasti ajaa tuo matka sitä hakemaan ;)

      Poista
  3. Tämäpä kuulostaa hyvältä piirakalta! Pitää kyllä pakastaa raparperia jos en niitä muuten ehdi käyttää, tätäkin reseptia haluan ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää myös on aivan ihana ja mehevä raparperipiirakka ♥ Aattelin kanssa pakastaa raparperia, mikäli satun jostakin sen verran paljon saamaan että sinnekkin riittää -yleensä ne hupenee kaikki samantien... :D

      Poista
  4. Oi mikä yhdistelmä! <3 Tuota jäätelöä on kyllä pakko testata. :P
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano ♥ Ja josset oo maistanu koskaan tuota korvapuustijäätelöä, niin sun on suorastaan pakko maistaa todellakin! :D Se on jotain niin ihanaa, korvapuustifanin ehdoton ykkösjäätelö! ♥

      Poista
  5. Onpas ihana resepti, ja herkullisen näköinen piiras. Raparperiaika on ihan parasta kesässä.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥