sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Suolakinuski-suklaakuppikakut

Suklaata ja suolakinuskia samassa kuppikakussa? Kyllä kiitos! :D
Voisin syödä suolakinuskia sellaisenaan vaikka kuinka paljon ja näitä kuppikakkuja myöskin ♥

Resepti on peräisin Pullahiiren leivontanurkasta.


Suolakinuski-suklaakuppikakut (12 kpl)

Pohja:
100 g voita
1 ½ dl maitoa
1 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 dl kaakaojauhetta
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
70 g tummaa suklaata

Suolakinuskitäyte:
100 g sokeria
½ dl kuohukermaa
150 g voita
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa

Mittaa voi ja maito kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään. Sekoita sokeri, vehnäjauho, ruokasooda sekä kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili ja kananmunat. Rouhi suklaa tai käytä suklaahippuja. Sekoita kuivat aineet ja kermaviiliseos keskenään ja lisää lopuksi maitoseos sekä suklaa. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. Tarkista muffinssien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Valmista suolakinuskitäyte muffinssien jäähtyessä. Mittaa sokeri kattilaan ja anna sen sulaa. Kun sokeri on täysin sulanut, lämmitä kermaa hieman ja lisää se sokerin joukkoon. Seos kuohuu tässä vaiheessa, joten käytä tarpeeksi suurta kattilaa. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pienissä erissä joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta kinuski vielä hyppysellisellä suolaa ja kaada valmis suolakinuski kulhoon. Anna jäähtyä. 

Vatkaa suolakinuski huoneenlämpöisenä sähkövatkaimella. Vatkaa kuorrutteen vispikerma vaahdoksi ja lisää kermavaahdon joukkoon ½ dl suolakinuskia vatkauksen loppuvaiheessa. Ota kinuskista kaksi ruokalusikallista eroon koristelua varten. Laita loput kinuskit pursotuspussiin. Käytä pursotuspussissa pyöreäpäistä pursotusterää tai täyttöterää. Työnnä pursotusterä keskelle muffinssipohjaa ja purista täytettä muffinssipohjan sisään. Laita täyte jokaiseen muffinssiin. Jos käytössäsi ei ole sopivaa pursotusterää, vedä viilto jokaisen muffinssin keskelle ja upota pursotuspussi viillosta muffinssin sisään. Pursota jokaisen muffinssin keskelle pieni kinuskisydän. 

Lusikoi kinuskikerma pursotuspussiin ja pursota kuorrute kauniisti muffinssien päälle. Koristele vielä lopulla suolakinuskilla.

4 kommenttia:

  1. Tuota kinuskia täytyy kyllä tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! :) Oli kivan erilainen kinuski ja ihan superhyvää! ♥

      Poista
  2. Oi miten ihanana näköisiä. Kinuski on yksi suosikeistani. En ole tainnutkaan tehdä siitä vielä kuppikakkujen kuorrutetta, mut tämä asia täytyy ehdottomasti korjata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kinuski on kyllä parasta ikinä ♥ Mä voisin syödä sitä aina vaikka koko kattilallisen :--D Mäkään en oo ennen kuppikakkujen kuorrutteeseen käyttäny, oli kyllä ihan huippuhyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥