lauantai 21. toukokuuta 2016

Mustikka-kardemummajuustokakku

Tämä kakku yhdistää kardemummalla ja fariinisokerilla maustetun juustokakun, mustikat ja kaura-kardemummacrumblen ♥ Ihan huikean ihana kakku, kaikki maut sopii täydellisesti yhteen! Mustikka & kardemumma on lähes yhtä erottamaton yhdistelmä kuin omena & kaneli. Tykkään lisäks yli kaiken leivonnaisista joihin tulee päälle joku crumble, joten tää oli todellakin kaikinpuolin huippuhyvää! :)

Resepti on peräisin Herkkukatilta :)


Mustikka-kardemummajuustokakku

Pohja:
135 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
1½ rkl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
½-1 tl kardemummaa
2½ rkl maissitärkkelystä
3/4 dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
noin 2 dl mustikoita (pakaste)

Kaura-kardemummacrumble:
75 g voita huoneenlämpöisenä
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
½-1 tl kardemummaa

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Sulata voi ja sekoita se keksisokeri-seokseen. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 

Valmista täyte. HUOM! Sekoita kaikki vaiheet käsin, ei sähkövatkaimella. Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, sekoita sekaisin. Lisää joukkoon sokerit, kardemumma ja maissitärkkelys. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää sitten mukaan kerma, munat ja keltuaiset. Sekoita taas varovasti sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Ripottele jäiset mustikat täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista kauramuru. Sekoita kaikki päällisen aineet sekaisin murumaiseksi seokseksi ja ripottele mustikoiden päälle. 

Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 10 minuuttia. Tiputa lämpö sitten 160 asteeseen ja jatka paistoa 45-50 minuuttia. Kakku saa jäähä jonkin verran keskeltä "hyllyväksi". Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkkaapikylmänä.

14 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla jossain välissä! Täytyy heti töiden jälkeen tarkistaa, löytyisikö mustikoita vielä pakkasesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy mustikoita, tää oli aivan ihana juustokakku! :)

      Poista
  2. En oo käyttänytkään kardemummaa mustikan kanssa. Kiitos vinkistä! :) pitää ehdottomasti testata kun pääsee sit taas mustikkametsälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka ja kardemumma sopii yhteen ihan täydellisesti ♥ Yhtä erottamaton yhdistelmä tosiaan kuin omena ja kaneli :--) Testaa ihmeessä! :)

      Poista
  3. Uijui, nyt kuulostaa ja näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä aivan ihana ja vähän erilainen mustikkajuustokakku ♥

      Poista
  4. Mustikka ja kardemumma on loisto yhdistelmä, tätä testaan myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä testattu ja syöty... pian pakko tehdä uudestaa! On se niin hyvää!! :)

      Poista
    2. Ohhoh oonpas unohtanut kokonaan vastata tähän :D

      Ihanaa että tykkäsit! :) Ajattelin kanssa tehdä tätä uudestaan ihan tuoreista mustikoista tällä kertaa, kun niitä nyt taas saa :)

      Poista
  5. Moi! Tekisin tätä kakkua tiistaina. Säilyykö se juhlapäivään, mikä on torstaina? Vai pitääkö tehdä vasta keskiviikkona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tämä kakku on parhaimmillaan seuraavana ja sitä seuraavana päivänä leipomisesta, joten ihan hyvin voit tehdä sen jo tiistaina :)

      Poista
  6. Moikka, jos tuorejuuston asemadta käyttäisi rahkaa, ainakin osan, niin toimisikohan se tässä? Pitäisikö siihen laittaa liivatetta?
    Eksyin sivuillesi nyt ensimmäistä kertaa etsiessäni suklaakakun ohjetta, mutta löysinkin vaikka mitä muitakin herkkuohjeita kuten mustikkamuffinit crumblella ja vaikka mitä! Eksyn tänne siis toistekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi!

      Kiitos kommentistasi, ja mukavaa että eksyit blogiini ja löysit mieluisia reseptejä! :) Tervetuloa selailemaan uudestaan!

      Kyllä uskon, että tämä kakku onnistuu myös rahkaa käyttämällä. Ehkä en ihan pelkkää perus maustamatonta rahkaa laittaisi ainakaan koko määrää, vaan vaikka esim. Valion vaniljarahkaa. Ja tämä juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita vaikka vaihtaisitkin tuorejuuston rahkaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥