sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Banaani-kinuskijuustokakku ♥

Nyt löytyi uus juustokakkusuosikki: banaani-kinuskijuustokakku ♥ Ihan huikeen ihana kakku!

 Banaani ja kinuskihan on ihan lyömätön yhdistelmä jo sellaisenaan, ja kun ne yhdistää juustokakkuun niin lopputulos on ihan huippu! Banaani myös maistuu tässä kakussa ihan oikeasti. Samoin kuin banaanikakussa, tähän kannattaa käyttää niitä pilkullisia ja tummempia banaaneja. Banoffee on yks mun lempikakuista, ja tässä on aikalailla samat maut vain eri muodossa. Täydellistä! ♥

Tämä oli meidän tämän vuoden äitienpäiväkakku, ei muutakuin ihanaa äitienpäivää! ♥

Resepti on Kakkutaikurilta. Teko-ohjeisiin tein pieniä omia muutoksia.

Kuva: © Esa Salonen

Banaani-kinuskijuustokakku

Keksipohja:
200 g digestive-keksejä
70 g voita

Voitele 24 cm kakkurengas vuokasprayllä tai öljyllä kevyesti, ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Taputtele kakkurenkaan pohjalle.

Banaanimousse:
4 liivatelehteä
2 isoa pilkullista banaania
1/2 sitruunan mehu
120 g sokeria
400 g maustamatonta Philadelphiaa
2½ dl vispikermaa

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu, ja liuota siihen turvonneet liivatteet sekä sokeri. Muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi pois.

Soseuta banaanit, ja lisää soseen sekaan liivate-sitruunamehu-sokeriseos.

Notkista tuorejuusto ja lisää siihen banaanisose. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja kääntele kerma tuorejuusto-banaaniseokseen. Kaada kakkurenkaaseen pohjan päälle. Hölskytä vuokaa varovasti, jotta kaadetun massan pinta tasoittuu. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kinuskikiille:
1½ dl tomusokeria
½ dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 liivatelehti

Laita kattilaan tomusokeri, fariinisokeri sekä kerma. Keitä hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi. Kaada kuumuutta kestävään kulhoon.

Laita samantien liivate likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Purista ylimääräinen neste pois ja lisää liivate lämpöiseen kinuskiin. Sekoita kunnolla sekaisin, jotta liivate liukenee tasaisesti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, ja sekoittele välillä. Kinuskin tulee olla alle 32-asteista, jotta se ei sulata alla olevaa banaanimoussea.

Tarkista, että banaaniosa on jähmettynyt, ja kaada kinuski kakun päälle. Kääntele vuokaa varoen, jotta kinuski levittyy tasaisesti. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

9 kommenttia:

  1. Voi ei!! Mä oo jo kauan aikaa miettinyt että haluisin kokeilla tehä banskujuustokakun kinuskikiilteellä. :) Mun on ehkä pakko kokeilla tätä sun reseptiä, sillä kakku näyttää NIIN herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Mä kanssa oon haaveillu pitkään tällasesta juustokakusta, ja tästä kakusta tuli just niin ihana kuin odotinkin :) Kannattaa siis kokeilla ehdottomasti ♥

      Poista
  2. Siis oi NAM! Ihan pakko olla hyvä ja testiin menee mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Tää todellakin oli todella hyvää, suosittelen! :)

      Poista
  3. Tää on vähän niinku banoffeen fiinimpi versio? :) en oo tosin banoffeetakaan koskaan tehnyt.

    Tää näyttää kokeilemisen arvoiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois vaikka sanoa että olis joo banoffeen fiinimpi versio! :D Tästä tuli ehdottomasti mun uus suosikki ♥ Kokeile siis ehdottomasti sekä tätä että banoffeeta! :)

      Poista
  4. Kiva idea yhdistää banaanit ja kinuski juustokakussa. Eipä olekaan tullut mieleen. Voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ♥ Oon kanssa banaania yhdistäny kinuskiin vaikka missä muissa leivonnaissisa, mutta juustokakku ei ollu tullu mieleen aiemmin. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥