sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Appelsiini-pätkiskakku

Tämä kakku yhdistää hauskasti appelsiinin ja hieman totutusta poiketen maitosuklaan lisäksi Pätkiksen! :)

Tämäkin resepti on jo muutaman vuoden odotellut sitä oikeaa hetkeä, ja nyt kun vihdoinkin kunnollisen kahvikakkuvuoan ostin niin on aika alkaa purkamaan kokeilulistaa myös kahvikakkujen osalta :D

Todella ihana kakku, mehevän pehmeä ja maistuu oikeasti sekä appelsiinilta että Pätkikseltä ♥ Ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä huoneenlämpöisenä!

Alkuperäinen resepti löytyy Koko Suomi leipoo -ohjelman nettisivuilta.


Appelsiini-pätkiskakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl puristettua appelsiinimehua
150 g maitosuklaata (Fazerin sininen)
140 g (1 pss) Pätkis mini bites

Koristeluun:
100 g maitosuklaata (Fazerin sininen)
35 g voita

Voitele kakkuvuoka (noin 2.4 l). Raasta valmiiksi odottamaan hyvin pesty appelsiininkuori ja purista mehu. Sulata mikrossa varovasti taikinaan tulevasta maitosuklaasta 50 g, ja pilko veitsellä pieneksi loput 100 g. Pilko myös Pätkikset.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vatkaten myös appelsiininkuoriraaste ja mehu. Mehua lisätessä taikina voi hieman juoksettua, mutta se korjaantuu jauhoja lisätessä. 

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Voit siirtyä sekoittamaan jo puuhaarukalla. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut suklaat ja suklaasula. Sekoita tasaiseksi mahdollisimman nopeasti.

Paista alatasolla 175°C:ssa 40-50 min.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Anna jäähtyä kakkukuvun alla ennen koristelua.

Sulata kuorrutetta varten suklaa ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi.
Pursota kuorrute kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥