sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tropical-juustokakku

Tätä tropical-juustokakkua on kaikki niin hehkuttaneet Instagramissa, Facebookissa ja blogeissa, että päätin minäkin vihdoin omaksi synttärikakukseni kokeilla! :D

En tiedä miten on mahdollista, että kakku on samaan aikaan sekä uskomattoman raikas että todella täyteläinen, mutta tämä oli juuri sellainen. Ihanan erilainen ja kivan kirpsakka kakku! :)

Resepti on peräisin Kakkutaikurilta.


Tropical-juustokakku (22 cm vuokaan)

Pohja:
200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
1.5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1 dl kidesokeria
1 rkl mangososetta
200 g mascaponea
125 g appelsiinituorejuustoa
125 g sitruunatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
0.5 dl tomusokeria
8 liivatetta

Kiille:
2 liivatetta
0.5 kpl limen mehu
0.5 kpl sitruunan mehu
0.5 kpl appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta

Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle.

Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri (ei kiehuvaksi, mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa, kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.

Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Laita siis kaikki kulhoon samaan aikaan, kermaa ei vaahdoteta ensin erikseen. 

Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana. Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät. Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt noin 1.5 dl. Jos on paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate. Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki. Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä. Koristele ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥